Nieuwsbrief

Inschrijven op nieuwsbrief

Je e-mail adres beheren

Kaart Namen

Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Namen

Weekendje Namen

Provincie Namen (Namur)

Op toeristisch vlak presenteert de provincie Namen zich als “Le Pays des Vallées”. Talrijke grotere en kleinere valleien vormen er de landschappen. Niet onlogisch dus dat de provincie zich toeristisch organiseerde op basis van die valleien. Meer informatie en een link vinde je op onze praktische pagina.

Het is onmiskenbaar dat veel draait om de natuur in de provincie Namen. Daarnaast telt ze twee grote citadellen bovenop hoge rotsen (Namen, Dinant), in de valleien vind je prachtige tuinen (Annevoie, Freyr, …), de rivieren vormden unieke grotten (Han, Rochefort, ...), geestelijken voelden zich aangetrokken door deze regio en bouwden er grote abdijen (Floreffe, Maredsous, ...) en dan is er ook nog de natuur die tal van mogelijkheden biedt voor de actieve recreant.

Evenmin te versmaden is het lekkers dat de Naamse landbouw en de lokale gastronomie te bieden hebben. Zelfs in kleine dorpen of bescheiden ogende horecazaken kan de bezoeker gastronomische ontdekkingen doen. Op elk tijdstip van het jaar kan je hier lekker eten, maar het jachtseizoen biedt extra mogelijkheden. Wil je dan een weekendje boeken, dan moet je er wel tijdig bij zijn. Brouwerijen vormen een interessant aspect van het Naamse gastronomische landschap. Diverse brouwerijen kun je als particulier bezoeken: Brasserie des Fagnes (Mariembourg), Leffe (Dinant), Caracole (Falmignoul) en Brasserie du Bocq (Purnode).

Toppers in deze provincie zijn zeker de steden Namen en Dinant, maar er zijn ook tal van andere streken die je aandacht meer dan waard zijn. Rustzoekers en genieters van het landelijke leven komen hier zeker aan hun trekken. Dit dossier leid je door de prachtige natuur tussen Vresse en Rochefort met zijn grotten, kleine dorpen en verborgen pareltjes.

Je maakt ook kennis met enkele regio’s die minder vaak in de toeristische spotlights komen, maar die een bezoek overwaard zijn: “Vallée des Saveurs” en “Vallée des Eaux Vives”. Er zijn prachtige wandelmogelijkheden door fraaie landschappen en langs stille, mooie dorpen met oude kerjes en andere historische gebouwen. Gastronomisch valt er behoorlijk wat te genieten van lokale producten en gerechten. Wie zich echt wil amuseren moet zich eens wagen aan een partijtje boerengolf in Heure.

Daarnaast geven we je een massa tips en links mee om te kajakken, te mountainbiken of avontuurlijke sporten te beoefenen. Zelfs voor wie gewoon wil genieten van een boottochtje op de Maas hebben we een aantal websites. Samengevat: in de provincie Namen is verveling zowel in de winter als in de zomer uitgesloten.Copyright foto: OPT/ Kouprianoff

Reviews - beoordelingen

Vakantiehuizen Ardennen provincie Namen

Vakantiehuizen Ardennes-Etape in de buurt van Namen
Op zoek naar een stijlvol vakantiehuis in de omgeving van Namen?

Bekijk de vakantiehuizen op Ardennes-Etape.be.

Vakantiehuizen Ardennes-Etape in de buurt van Namen

Promoties Ardennen

3 dagen half pension in hotel 3* Namen: 135€ pp
3 dagen half pension in hotel 3* Namen: 135€ pp
Verblijf in Best Western New Hotel de Lives *** inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet en 1x 3-gangendiner en 1x fondue (vlees of kaas) » gratis WiFi op de kamer » gelegen op 6 km van het centrum van Namen aan de oevers van de Maas.

Toon hotelpromotie

 • Bouillon 4 dagen in half pension hotel****: 145€ pp
  Verblijf in het hotel Auberge d'Alsace Hôtel de France**** in het centrum van Bouillon. Inclusief ontbijtbuffet en 3x een 3-gangendiner, WiFi en parkeren zijn gratis. Info en reservaties.
   
 • Ardennen, Spa: 3 dagen, hotel 4* incl. 1 diner: va. 143€ pp.
  Verblijf in het Hotel Spa-Balmoral****, inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » cocktail » 1x diner bij kaarslicht » toegang tot het wellnesscenter » gratis WiFi in de kamer en de lobby. Info en reservaties.
   

Alle hotels   Alle hotels

 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen