Nieuwsbrief

Inschrijven op nieuwsbrief

Je e-mail adres beheren

Kaart Namen

Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Namen: Namur

Weekendje Namen: Namur

Stad Namen (Namur) en omgeving

Namen - Namur
Van op de Viaduc de Beez heb je een mooi panorama over Namen, maar je komt natuurlijk niet om de stad van op de snelweg te bekijken. Alles in Namen is verbonden met de Maas; voor de bezoeker is het zowel de ziel van de stad, een belangrijk oriëntatiepunt als een rustpunt. Ooit was de rivier een belangrijke verdedigingsgordel in combinatie met de grote citadel bovenop het hoogste punt. Dit kon evenwel niet verhinderen dat de stad meerdere malen werd ingenomen door de vijand of zwaar leed onder beschietingen. De citadel, eeuwenlang een militaire versterking, is inmiddels uitgebouwd tot een belangrijke toeristische attractie met wandelroutes, een pakket aan evenementen, diverse horecazaken, een toeristisch treintje, ambachtelijke zaken en tentoonstellingsruimtes.
Meer info op www.citadelle.namur.be  Op de Maas kan je inschepen voor een pleziervaart of gebruik maken van “namourettes”, pendelbootjes die tussen mei en september overzetten verzorgen.

Namen telt ook nog andere interessante bezienswaardigheden elders in de stadskern. Het “Musée Archéologique” is gehuisvest in een historisch gebouw uit de 16de eeuw in de Rue du Pont en omvat stukken uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de periode van de Merovingers. Het belangrijkste museum van de stad is wellicht dit van de lokale kunstenaar uit de 19de eeuw, Félicien Rops. Hij was een grafische kunstenaar die ook nog wat schilderijen naliet. In het museum is er ook aandacht voor het overige artistieke gebeuren van de 19de eeuw. Website: www.museerops.be 

Uiteraard mag je de kathedraal niet links laten liggen. De kerkschatten kan je zien in het “Musée Diocésain”, dat toegankelijk is via de kathedraal. Het museum toont kerkschatten in verband met Saint-Aubain, maar ook andere, afkomstig van kerken en abdijen in de provincie. Een buitenbeentje is het “Atelier de Parfumerie Guy Delforge” aan de voet van de citadel. De bezoeker kan er kennis maken met de diverse delicate stappen die leiden tot de aanmaak van een parfum. voor een bezoek informeer je op www.delforge.com  Liefhebbers van edelsmeedkunst moeten zeker eens binnen stappen in het “Trésor du Prieuré d’Oignies” (rue Julie Billiart), waar sierstukken vanaf de 13de eeuw tentoongesteld zijn.

De belangrijkste winkelstraat is de Rue de Fer die onder meer voorbij het stadhuis voert. In deze straat en vooral in de aanpalende zijstraatjes en pleinen vindt de bezoeker een aantal leuke winkeltjes en horecazaken die een dag shopping in Namen tot een zeer gevarieerd en lekker kunnen plezier maken.

Website toeristische dienst van Namen: www.namurtourisme.be  

Tuinen van Annevoie
Niet minder dan 11 hectaren tuinen in een prachtige vallei. De tuinen horen bij het 18de eeuws kasteel maar in tegenstelling tot wat we gewoon zijn ligt het kasteel niet in het midden van de tuinen. Het was Charles-Alexis de Montpellier die zowel het kasteel als de tuinen liet aanleggen naar inspiratie van Franse voorbeelden. Opmerkelijk in de tuinen zijn de vele fonteinen. Dankzij vele bronnen op hoger gelegen plateaus zijn er geen pompen noodzakelijk om die fonteinen te laten werken. Bovendien zijn ze voorzien van helder water, met een temperatuur van meer dan 10° waardoor zelfs in de winter de fonteinen kunnen blijven spuiten. De tuinen van Annevoie zijn reeds jaren een toeristische topper in de regio tussen Dinant en Namen. Beslist iets om in je programma opnemen. Rondleidingen gebeuren tijdens het toeristische seizoen ook in het Nederlands.
Meer info: www.jardins.dannevoie.be

Abdij van Floreffe
Op een plateau boven de Samber stichtten de Norbertijnen in de 12de eeuw een abdij, maar de huidige gebouwen dateren van de 17de en 18de eeuw. Deze abdij was een van de belangrijkste in deze regio maar werd tijdens de Franse Revolutie ook opgeheven. Religieuzen kochten het later opnieuw en hadden de bedoeling om terug een gemeenschap op te richten doch dit mislukte. De laatste monniken verlieten dit gebouw halfweg de 19de eeuw. Bij de oude gebouwen werd een nieuw betonnen complex opgericht waar nu een cafetaria is. Het is vooral de abdijkerk met zijn barokke koorstoelen die je aandacht verdient.
Meer info: www.abbaye-de-floreffe.be

Bedevaartsoord Malonne
In de normaalschool van Malonne is er een bedevaartsoord opgericht ter ere van Broeder Mutien Marie die heilig werd verklaard in 1989. Hij was hier broeder in de Christelijke Scholen en heeft hier altijd verbleven. Hij werd heilig verklaard omwille van zijn 'wonderbare eenvoud en gehoorzaamheid door nederigheid'. Zijn graf ligt in de nieuwe kapel van de school. Ter plekke is een Broeder Mutie-Marie Museum.

Marche-les-Dames
Tussen dit plaatsje langs de Maas en Namen liggen steile hoge rotsen. Net op die rotsen is koning Albert I ten val gekomen op 17 februari 1934. Hoe dit kon gebeuren is nog altijd niet duidelijk. Op de plaats van het gebeuren is een kapel opgericht en een gedenkplaat aan de rots aangebracht. De rottsen steken hier meer dan 70 meter boven de Maas uit en zijn nog altijd de plaats bij uitstek voor gevorderde bergbeklimmers.Copyright foto: FTPN / Genard

Reviews - beoordelingen

Vakantiehuizen Ardennen provincie Namen

Vakantiehuizen Ardennes-Etape in de buurt van Namen
Op zoek naar een stijlvol vakantiehuis in de omgeving van Namen?

Bekijk de vakantiehuizen op Ardennes-Etape.be.

Vakantiehuizen Ardennes-Etape in de buurt van Namen

Promoties Ardennen

3 dagen half pension in hotel 3* Namen: 135€ pp
3 dagen half pension in hotel 3* Namen: 135€ pp
Verblijf in Best Western New Hotel de Lives *** inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet en 1x 3-gangendiner en 1x fondue (vlees of kaas) » gratis WiFi op de kamer » gelegen op 6 km van het centrum van Namen aan de oevers van de Maas.

Toon hotelpromotie

 • Bouillon 4 dagen in half pension hotel****: 145€ pp
  Verblijf in het hotel Auberge d'Alsace Hôtel de France**** in het centrum van Bouillon. Inclusief ontbijtbuffet en 3x een 3-gangendiner, WiFi en parkeren zijn gratis. Info en reservaties.
   
 • Ardennen, Spa: 3 dagen, hotel 4* incl. 1 diner: va. 143€ pp.
  Verblijf in het Hotel Spa-Balmoral****, inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet » cocktail » 1x diner bij kaarslicht » toegang tot het wellnesscenter » gratis WiFi in de kamer en de lobby. Info en reservaties.
   

Alle hotels   Alle hotels

 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen