Epernay: Champagnehuizen en bezienswaardigheden bezoeken

Een straat vol met grote champagnehuizen, leuk tijdens een weekendje weg Epernay

De belangrijkste aantrekkingskracht van de champagnestad Epernay is de Avenue de Champagne, een brede straat volgebouwd met grote champagnehuizen. Over deze bezienswaardigheden tijdens je vakantie Champagne lees je alles in onze gratis reisgids. Lees meer

Wandel lekker over de Avenue de Champagnes en proef de verschillende champagnewijnen
  • Bezoek een van de vele champagnehuizen
  • Ontdek het centrum van Epernay
  • Wandel over de Avenue de Champagne
  • Proef een glas champagne bij Moët & Chandon
Gratis reisgids downloaden

Onder deze straat liggen tientallen kilometers gangen, uitgehouwen in de krijtrotsen en volgestouwd met champagne. Je vindt hier de grootste champagnehuizen zoals Moët et Chandon, Mercier en wat dieper ook De Castellane met zijn bekende toren. In het centrum zijn er verder geen speciale bezienswaardigheden, naast de indrukwekkende champagnehuizen. 

Aan de beroemde Avenue de Champagne liggen er heel wat bekende en prestigieuze champagnehuizen. Twee daarvan hebben we voor je bezocht

Moët & Chandon

Ben je voorstander van een klassiek bezoek met luxe dan kan je natuurlijk terecht in de Avenue de Champagne in Epernay bij Moët & Chandon. Het is wellicht het oudste champagnehuis en je krijgt een stukje te zien van de bijna 30 km lange gangen.

Je kunt voor meer info op hun website kijken: www.moet.com

Mercier

Om toeristen te lokken is alles goed. Bij Mercier herft men een zeer oud reuze wijnvat in de ontvangsthal geplaatst. Dit vat dat de inhoud van ongeveer 215.000 champagneflessen kan bevatten, werd gemaakt voor de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889. Het indrukwekkende wijnvat weegt 34 ton. Het champagnehuis is erg groot en de afdaling naar de kelders met de lift is een en al spektakel. De rondleiding gebeurt met een gids (in het hoogseizoen soms in het Nederlands) en een treintje dat zichzelf door de 18 km gangen weet te rijden door infrarood besturing.

Je vindt het allemaal op: www.champagne-mercier.fr

Reviews en beoordelingen Champagnehuizen Epernay

Heb je zelf tips of opmerkingen over Champagnehuizen in Epernay? Plaats je beoordeling

Paul Vermeersch 1 december 2015

De ideale gids voor een totale verkenning van de Champagnestreek !

Ron oster 12 oktober 2015

Met deze gids in de hand kom je op de mooie plaatsen en champagnehuizen, deze gids is zeer waarde vol, als eerste bezoeker aan deze streek hebben wij alles wat in de gids staat vermeld kunnen vinden, onze dank hier voor.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info