Epernay: Champagnehuizen en bezienswaardigheden bezoeken

Een straat vol met grote champagnehuizen, leuk tijdens een weekendje weg Epernay

De belangrijkste aantrekkingskracht van de champagnestad Epernay is de Avenue de Champagne, een brede straat volgebouwd met grote champagnehuizen. Over deze bezienswaardigheden tijdens je vakantie Champagne lees je alles in onze gratis reisgids. Lees meer

Wandel lekker over de Avenue de Champagnes en proef de verschillende champagnewijnen
  • Bezoek een van de vele champagnehuizen
  • Ontdek het centrum van Epernay
  • Wandel over de Avenue de Champagne
  • Proef een glas champagne bij Moët & Chandon
Gratis reisgids downloaden

Onder deze straat liggen tientallen kilometers gangen, uitgehouwen in de krijtrotsen en volgestouwd met champagne. Je vindt hier de grootste champagnehuizen zoals Moët et Chandon, Mercier en wat dieper ook De Castellane met zijn bekende toren. In het centrum zijn er verder geen speciale bezienswaardigheden, naast de indrukwekkende champagnehuizen. 

Aan de beroemde Avenue de Champagne liggen er heel wat bekende en prestigieuze champagnehuizen. Twee daarvan hebben we voor je bezocht

Moët & Chandon

Ben je voorstander van een klassiek bezoek met luxe dan kan je natuurlijk terecht in de Avenue de Champagne in Epernay bij Moët & Chandon. Het is wellicht het oudste champagnehuis en je krijgt een stukje te zien van de bijna 30 km lange gangen.

Je kunt voor meer info op hun website kijken: www.moet.com

Mercier

Om toeristen te lokken is alles goed. Bij Mercier herft men een zeer oud reuze wijnvat in de ontvangsthal geplaatst. Dit vat dat de inhoud van ongeveer 215.000 champagneflessen kan bevatten, werd gemaakt voor de wereldtentoonstelling van Parijs in 1889. Het indrukwekkende wijnvat weegt 34 ton. Het champagnehuis is erg groot en de afdaling naar de kelders met de lift is een en al spektakel. De rondleiding gebeurt met een gids (in het hoogseizoen soms in het Nederlands) en een treintje dat zichzelf door de 18 km gangen weet te rijden door infrarood besturing.

Je vindt het allemaal op: www.champagne-mercier.fr

Reviews en beoordelingen Champagnehuizen Epernay

Heb je zelf tips of opmerkingen over Champagnehuizen in Epernay? Plaats je beoordeling

Marc Arnaut 4 juni 2016

Waardevolle reisgids. Handig in gebruik bij de voorbereiding van de trip naar de champagnestreek. Het ware misschien nuttig enkele aanbevelingen toe te voegen van hotels en/of restaurants in Reims, Epernay of Troyes.

Ludo Vandersteen 23 mei 2016

Zeer nuttige gids, prima leidraad voor een bezoek aan deze mooie streek

Monique De Decker 13 mei 2016

Het was een fijne gids. We hebben alles bezocht wat de reisgids ons aangaf. De uitleg is ook redelijk duidelijk, het meest nodige wordt gezegd. Ik zal zeker nog gebruik maken van jullie gidsen

de wulf 19 april 2016

Heb de route gedaan en ij Mercier een glas geproefd zeker een aanrader prachtig ook Reims is mooi bedankt

beeckman 13 april 2016

Heel nuttige gids , heeft ons heel goed geholpen om bezienswaardigheden te ontdekken in Epernay. Echt de moeite waard om uit te printen !!!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info