Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekend: Epernay en Montagne de Reims

Weekend: Epernay en Montagne de Reims

Epernay en Montagne de Reims

De belangrijkste aantrekkingskracht van Epernay is de Avenue de Champagne, een brede straat volgebouwd met grote champagnehuizen. Onder deze laan liggen tientallen kilometers gangen, uitgehouwen in de krijtrotsen en volgestouwd met champagne. Meer informatie over een bezoek aan deze huizen vind je op onze speciale pagina 'champagnehuizen'. In het centrum zijn er verder geen bezienswaardigheden.

Tussen Epernay en Reims ligt het Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims. Het bestaat uit bossen met wijngaarden op de flanken. De hoogste top is slechts 287 meter hoog maar betekent toch een flinke klim vanuit de Marnevallei. In die 20.000 ha bos groeit een unieke boomsoort. Je moet hiervoor naar Verzy en je volgt de pijlen 'Faux de Verzy'. Er is parking voorzien en na een kleine wandeling zie je al de eerste eigenaardige berkenboom, omzoomd door een hekken om het te beschermen tegen al te nieuwsgierige toeristen.

Niet zover daar vandaan ligt Verzenay. Naast het feit dat hier een molen staat krijg je hier ook een prachtig landschap over de wijngaarden. Montagne de Reims bezit zowat 6000 ha druivenranken en telt een paar Grand Crus zoals Verzy en Verzenay.

Aan de andere kant van dit natuurgebied ligt Hautvillers, het geboortedorp van Dom Pérignon (1638-1715). Hij was een benedictijnermonnik die per toeval de 'belletjes' in de wijn heeft ontdekt. Of het een mythe is of de waarheid laten we in het midden. Hautvillers ligt aan de Marne en biedt je een schilderachtig mooi dorpje met een oude abdijkerk waar je de grafsteen vindt van Dom Pérignon.

In Pourcy vind je het Maison du Parc waar je informatie kan vinden over het park, voor wie even de champagne wil vergeten en zich wil verdiepen in de natuur.

Website: www.ot-epernay.fr

Reviews - beoordelingen

Reacties weekend: Epernay en Montagne de Reims

willy Thomas

de route beschrijving was heel overzichtelijk en interessant.

Rennen André

Ik heb de Champagnestreek verscheidene keren bezocht zowel de omgeving Reims, Epernay als de zuidkant (Les Riceys, Essoye....) Ik heb reisgids nauwkeurig bekeken en ik vind deze zeer goed en goed bruikbaar voor zowel iemand die de eerste keer(en) er naartoe gaat als de meer ervaren toerist. Het is een zeer goed bruikbare handleiding om de Champagnestreek te verkennen.

Lieven Sterckx

Dom perignon was keldermeester in het klooster van Hautvilliers, maar is geboren in St Menhould.

1

Hotels Champagne

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Promoties Champagne

Prijsbreker: 3 dagen hotel**** incl. ontbijtbuffet vanaf 75€ pp
Prijsbreker: 3 dagen hotel**** incl. ontbijtbuffet vanaf 75€ pp
Je verblijft op 4 km van Reims in Novotel Reims Tinqueux**** » 2 kinderen t/m 15 jaar verblijven gratis op kamer ouders inclusief ontbijt » kamers met airco en gratis WiFi, buitenzwembad en fitnessruimte, gratis parking. Geldigheidsperiode: mits aankomst op vrijdag of zaterdag: 24/04-17/05/15, 10/07-06/09/15, 23/10-10/12/15: 79€ pp || 18/05-09/07/15, 07/09-22/10/15: 99€ pp || 11/12/15-31/03/16: 75€ pp

Toon hotelpromotie

 

Gratis reisgids Champagne

gratisOnze reisgids (60 blz.) omvat autoroutes in de Marne (Reims-Epernay), in Picardisch Champagne (Château-Thierry) en in de Aube (Forêt d'Orient en wijngaarden Aube), een stadswandelroute in Reims, Châlons en in Troyes. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Champagne
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen