8-daagse rondreis Loirevallei

Individuele rondreis Loirevallei (8-daagse)


Voor deze rondreis Kastelen van de Loire logeer je in 3 hotels. Met deze 8-daagse reis in de Loirevallei starten we aan de monding van de Loire. De Loire Atlantique bied je mooie panorama's en kleine gezellige vissersdorpen. Ons centraal punt voor deze regio is Nantes, de stad van Jules Verne. We rijden dan verder stroomopwaarts voor een bezoek aan Angers en ons eerste Loirekasteel. Fontevraud en zijn abdij is onze volgende etappe voor de verkenning van de Loirevallei. We concentreren ons vanaf dan op bezoeken aan de grote kastelen. Af en toe proberen we er ook een stadsbezoek aan te koppelen zoals dat van Chinon en Blois. Elk kasteel is anders vandaar dat het niet zal vervelen en we reizen van hoogtepunt naar hoogtepunt. Klinkende namen zoals Ussé, Azay-le-Rideau, Villandry, Chenonceaux, Cheverny en Chambord staan op het programma. De verblijfplaatsen op deze rondreis laten je toe om even die kastelen en steden te vergeten en eens een dagje totaal iets anders te doen, zoals fietsen huren en de route 'La Loire en vélo' verkennen. Kastelen bezoeken is vrij duur maar een wandeling maken langs de Loire kost bijna niks en er zijn heel wat uitgestippelde wandelpaden ver weg van de kasteeldomeinen. 


Dag 1: heenreis naar Nantes
We kozen Nantes uit als vertrekplaats voor deze rondreis. Hier verblijven we 3 nachten. Voor velen zal wellicht de heenreis een volle dag in beslag nemen (Brussel - Nantes: 700 km). Vertrek je evenwel zeer vroeg en ligt Chartres op je heenreis dan mag je niet nalaten om de kathedraal te bezoeken.

Dag 2: de monding van de Loire
We beginnen aan het eindpunt van de Loire en hiervoor kozen we wel een heel bijzonder dorpje uit, nl. Piriac-sur-Mer. Dit vissersdorpje is een wirwar van smalle straatjes met stokoude en mooi bebloemde huisjes. Na je bezoek aan het centrum en het uitzichtspunt volgt een tocht langs de kust naar de bekende badplaats La Baule. Zo kom je langs de zoutpannen waar zoutwinning nog actueel is tijdens de zomermaanden. Tenslotte eindigen we onze dag in het mooie natuurgebied met de moerassen van La Grande Brière.

Dag 3: Nantes
We verblijven de ganse dag in Nantes voor een bezoek aan de talrijke bezienswaardigheden. Meteen ook de gelegenheid voor shopping. Hoe verder de reis zal vorderen hoe minder talrijk de winkelmogelijkheden zijn.

Dag 4: verkenning in de Anjou
We verblijven twee nachten in de Anjou, nl. in Fontevraud. Eerst komen we langs een mooi plaatsje, St-Florent-le-Vieil waarna we ons eerste echte Loirekasteel gaan bezoeken: Château de Serrant. Daarna staat de hoofdstad van de Anjou op het programma: Angers waar je ook een kasteel kan bezoeken. Via Brissac rijden we dan naar Fontevraud.

Dag 5: een gevarieerde dag langs de Loire
Vandaag breng je bij het ochtendgloren een bezoek aan de abdij van Fontevraud. Dit is een van de grootste abdijen van Frankrijk. In de namiddag staat een bezoek aan het kasteel van Ussé op het programma. Dit is meteen de start van een bezoek aan de bekendste Loirekastelen. Rest er je nog wat tijd over dan nodigen we je uit om het mooie stadje Chinon en zijn gelijknamige burcht te bezoeken.

Dag 6: Azay-le-Rideau en Villandry
We houden het vandaag bij twee grote kastelen in de Touraine, de bekendste regio van de Loirevallei. Azay-le-Rideau is een waterkasteel en Villandry is een kasteel met een prachtig aangelegde harmonische tuin.

Dag 7: Chenonceaux, Cheverny en Chambord
Tussen Tours en Blois bevinden er zich drie grote kastelen: Chenonceaux, Cheverny en Chambord. Deze staan op ons programma voor vandaag. Doch er zullen keuzes moeten gemaakt worden. Alle drie de kastelen hebben een mooi aanpalend park dat zich uitstekend leent tot wandelingen.

Dag 8: terugreis
Moet je niet ver naar huis (Tours - Brussel: 550 km) dan raden we aan om het stadje Blois te bezoeken met het kasteel. Dit kasteel leent zich uitstekend voor een kort bezoek.


Reviews - beoordelingen

Reacties 8-daagse rondreis Loirevallei

Carl en Jo Reynders-Vliegen

zeer duidelijk en overzichtelijke routebeschrijving met nuttige tips, interessante toeristische aanduidingen en boeiende historische ondersteuning ... heel aanlokkelijk en verleidelijk ... je komt er zo reeds 'in'!

Bas en Jacky

Leuke overzichtelijke route

veronique

heel overzichtelijk en duidelijk

Henk

Zeer bruikbare en praktische routebeschrijving. We hebben genoten! Suzan en Henk

Frieda Fastenakels

Onze reis is gepland voor juli. We zullen zeker gebruik maken van jullie aanbevelingen.

1 2 3 4 5 6 7

Hotels Loirevallei

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Thalys, TGV Frankrijk

Gratis op Reisroutes.be

Rondreis 8 dagen Loirevallei. Kastelen, tuinen en steden in de Loirestreek verkennen.

Video Chenonceau

Reisverzekeringen

Goed verzekerd op reis.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen