Autoroute langs de mooiste Loirekastelen in de Loirevallei

Download de gratis 8-daagse rondreis en ontdek de mooiste Loirekastelen

Deze autoroute in de Loirevallei starten we aan de monding van de Loire. De Loire Atlantique bied je mooie panorama's en kleine gezellige vissersdorpen. Ons centraal punt voor deze regio is Nantes, de stad van Jules Verne. We rijden dan verder stroomopwaarts voor een bezoek aan Angers en ons eerste Loirekasteel. Fontevraud en zijn abdij is onze volgende etappe voor de verkenning van de Loirevallei. We concentreren ons vanaf dan op bezoeken aan de grote kastelen. Af en toe proberen we er ook een stadsbezoek aan te koppelen zoals dat van Chinon en Blois. Elk kasteel is anders vandaar dat het niet zal vervelen en we reizen van hoogtepunt naar hoogtepunt. Klinkende namen zoals Ussé, Azay-le-Rideau, Villandry, Chenonceaux, Cheverny en Chambord staan op het programma. Lees meer

  • Start aan de monding van de Loire
  • Bezoek de grote kastelen
  • Cheverny, Chambord, Villandry ...
  • Maak en af toe een stadsbezoek
Gratis autoroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Autoroute Loirevallei op de kaart

Voorstel 8-daagse rondreis door de Loirevallei

Dag 1: heenreis naar Nantes

We kozen Nantes uit als vertrekplaats voor deze rondreis. Hier verblijven we 3 nachten. Voor velen zal wellicht de heenreis een volle dag in beslag nemen (Brussel - Nantes: 700 km). Vertrek je evenwel zeer vroeg en ligt Chartres op je heenreis dan mag je niet nalaten om de kathedraal te bezoeken. 

Dag 2: de monding van de Loire

We beginnen aan het eindpunt van de Loire en hiervoor kozen we wel een heel bijzonder dorpje uit, nl. Piriac-sur-Mer. Dit vissersdorpje is een wirwar van smalle straatjes met stokoude en mooi bebloemde huisjes. Na je bezoek aan het centrum en het uitzichtspunt volgt een tocht langs de kust naar de bekende badplaats La Baule. Zo kom je langs de zoutpannen waar zoutwinning nog actueel is tijdens de zomermaanden. Tenslotte eindigen we onze dag in het mooie natuurgebied met de moerassen van La Grande Brière.

Dag 3: Nantes

We verblijven de ganse dag in Nantes voor een bezoek aan de talrijke bezienswaardigheden. Meteen ook de gelegenheid voor shopping. Hoe verder de reis zal vorderen hoe minder talrijk de winkelmogelijkheden zijn.

Dag 4: verkenning in de Anjou

We verblijven twee nachten in de Anjou nl. in Fontevraud. Eerst komen we langs een mooi plaatsje, St-Florent-le-Vieil waarna we ons eerste echte Loirekasteel gaan bezoeken: Château de Serrant. Daarna staat de hoofdstad van de Anjou op het programma: Angers waar je ook een kasteel kan bezoeken. Via Brissac rijden we dan naar Fontevraud.

Dag 5: een gevarieerde dag langs de Loire

Vandaag breng je bij het ochtendgloren een bezoek aan de abdij van Fontevraud. Dit is een van de grootste abdijen van Frankrijk. In de namiddag staat een bezoek aan het kasteel van Ussé op het programma. Dit is meteen de start van een bezoek aan de bekendste Loirekastelen. Rest er je nog wat tijd over dan nodigen we je uit om het mooie stadje Chinon en zijn gelijknamige burcht te bezoeken.

Dag 6: Azay-le-Rideau en Villandry

We houden het vandaag bij twee grote kastelen in de Touraine, de bekendste regio van de Loirevallei. Azay-le-Rideau is een waterkasteel en Villandry is een kasteel met een prachtig aangelegde harmonische tuin.

Dag 7: Chenonceaux, Cheverny en Chambord

Tussen Tours en Blois bevinden er zich drie grote kastelen: Chenonceaux, Cheverny en Chambord. Deze staan op ons programma voor vandaag. Doch er zullen keuzes moeten gemaakt worden. Alle drie de kastelen hebben een mooi aanpalend park dat zich uitstekend leent tot wandelingen.

Dag 8: terugreis

Moet je niet ver naar huis (Tours - Brussel: 550 km)? Dan raden we aan om het stadje Blois te bezoeken met het kasteel. Dit kasteel leent zich uitstekend voor een kort bezoek.

Reviews en beoordelingen Autoroute Loirevallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Loirevallei? Plaats je beoordeling

Tour

27 februari 2017

prima gids

Tour

20 februari 2017

Ziet er geweldig uit Ik ga in juni en julie de route rijden, met caravan en ben benieuwd hoe het zal gaan

Tour

24 januari 2017

Tot onze verrassing konden we gratis een perfecte reisgids voor het Loire gebied downloaden. Half april gaan we van deze gids gebruik maken.

Tour

19 januari 2017

Ik heb de reisgids preventief uitgeprint en doorgenomen. We gaan, op verzoek van onze 15 jarige dochter, de 1ste week van juli naar de Loire-streek. Het is voor ons een zeer waardevol werkinstrument om onze korte vakantie zo goed en praktisch mogelijk in te vullen. Via deze gids, moeten we zelf niet op zoek naar informatie en krijgen we de nodige informatie op een schoteltje aangereikt.

Tour

21 september 2016

Alles was naar wens droom al lang van op een kasteel te wonen heb dit nu gedaan was leuk

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info