Saint-Omer heeft veel te bieden

Vooral Vlaamse en Franse invloeden

Saint-Omer is niet zo bekend bij de toeristen maar heeft heel wat te bieden tijdens je vakantie Noord-Frankrijk. Op het wandeltraject zal je merken dat er zowel Vlaamse als Franse invloeden zijn in de bouwstijlen. Tot de grote publiekstrekkers behoort ondermeer de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal die gebouwd werd van de 12e tot de 15e eeuw. Lees meer

Het is niet alleen de grootste kerk uit de omgeving maar bezit ook een van de grootste kunstschatten.
  • Bezoek Saint-Omer
  • Bewonder de kathedraal
  • Wandel door het Sandelin museum
  • Geniet van het panorama
Gratis reisgids downloaden

Het is niet alleen de grootste kerk uit de omgeving maar bezit ook een van de grootste kunstschatten zoals een schilderij van Rubens. Midden in het stadscentrum is er ook een 20 hectaren groot stadspark dat door zijn hellingen je laat genieten van prachtige panorama's. Heel bijzonder is ook het Sandelin museum dat drie mooie collecties bezit en gehuisvest is in een prachtig herenhuis. En dan is er nog de ruïne van de St-Bertinabdij waar de geschiedenis van Saint-Omer is begonnen.  

Saint-Omer 

Voor het ontstaan van Saint-Omer gaan we terug tot de 7e eeuw. Op een heuvel in de moerassen bouwden de monniken Bertin, Ebertram en Mommelin van de St-Pietersabdij een kapel, die in 820 het gezelschap kreeg van een collegiale kerk wat verderop (waar nu de kathedraal staat). Tussen die twee kerken vind je de Rue Saint-Bertin. De kapel werd vanaf de 9e eeuw een groot kloostercomplex dat zijn einde pas kende bij de Franse Revolutie.

Langs de Rue Saint-Bertin werd een kasteel gebouwd en een grote markt. Zo is de stad stilaan gegroeid. Het werd zelfs een havenstad door de vele kanalisaties, maar na een explosieve groei kende de stad ook een periode van verval. Vanaf de Franse periode kreeg de stad opnieuw een bloeiperiode waarvan de mooie bouwwerken uit de 18e eeuw nog steeds getuige zijn.

Reviews en beoordelingen Saint-omer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Saint-Omer heeft veel te bieden? Plaats je beoordeling

callens 7 september 2016

zeer mooie stad, de reisgids is handige leiddraad; het grote park(20ha) is ook de moeite eens te bezoeken.

Luc Leclercq 13 juli 2016

Was een ware ontdekking. Wij wonen nochtans amper 70 km daar vandaan, maar hebben er volop van genoten.

Veronique 9 juni 2016

Een leuk stadje voor een dagtrip. De kathedraal en het museum zijn een absolute aanrader. De stadswandeling die uitgestippeld was door euroreizen.be bracht ons naar alle leuke plekken in de stad.

holvoet patrick 25 april 2016

nuttige gids. we hebben de stadwandeling gevolgd in Cassel die heel mooi was. daarna de stadwandeling door St Omer gevolgd. deze was veel minder mooi .

Griet Vanpoucke 18 april 2016

Ik vond de wandeling heel goed uitgestippeld en duidelijk omschreven. Hij kwam goed van pas!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info