Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Normandië: Honfleur

Weekendje Normandië: Honfleur

Vakantie Honfleur

Een droom van een stadje. De haven in combinatie met de smalle straatjes en de mooie vakwerkhuizen zorgen voor een speciale sfeer. Hier komen de toeristen niet voor het strand, want dat is er niet. De geschiedenis van Honfleur start een goede 700 jaar geleden. Zelfs tijdens de Honderdjarige oorlog won zijn haven aan betekenis. Het heeft ook grote zeelieden geleverd en dit alles bracht natuurlijk rijkdom met zich mee.

Stadswandeling in Honfleur
Onderaan deze pagina vind je  een wandelroute van Honfleur die je gratis kan downloaden. Je komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden en pittoreske plekjes waar ook soms weinig toeristen komen.

Honfleur is vandaag niet alleen een plezierhaven, maar ook een kleine vissershaven. Bij je bezoek aan deze stad dien je zeker de St-Catharinakerk te bezoeken. Deze kerk werd gebouwd in de 15e en 16e eeuw en is volledig in hout opgetrokken (behalve de fundamenten), hoewel niemand de ware reden kent waarom, want toen werden alle kerken reeds in steen gebouwd. Waarschijnlijk was deze constructie als voorlopig bedoeld want er was geen geld genoeg voor een stenen kerk, de omwalling van de stad moest immers dringend hersteld worden na de schermutselingen van de Honderdjarige Oorlog.

Tegenover de houten kerk staat de Clocher Ste-Cathérine, een eikenhouten klokkentoren, bedekt met kastanjehout. Momenteel maakt dit deel uit van het belangrijkste museum van Honfleur, het Musée Eugène-Boudin dat schilderijen bevat van regionale kunstenaars naast allerhande gebruiksvoorwerpen uit de streek. Wil je iets extravagants? Bezoek dan het Maisons Satie. Een modern 'museum' waar je van de ene verrassing in de andere valt. Kunstenaar Satie goochelt hier met muziek-, beeld- en lichteffecten.

Honfleur is gemakkelijk bereikbaar via de Pont de Normandie. Deze hoge hangbrug is de langste over de Seine en kan tegen windstoten van meer dan 400 km/u. Bovendien is het wegdek ijsvrij en mag er zelfs een oceaanreus tegen varen. Het gebruik van deze brug is wel niet gratis. Meer info over Honfleur: www.ot-honfleur.fr


Stadswandelroute HonfleurCopyright Foto: © Photographer: Darryl Sleath | Agency: Dreamstime.com

Reviews - beoordelingen

Reacties weekendje Normandië: Honfleur

han v mourick

Honfleur, ik ging er alleen heen voor de Pont de Normandie. In Honfleur is het even mooi, dan allemaal van hetzelfde .. koffie (piepklein koppie) 4,80 excl. het is een érg duur dorpje , waar alleen maar zakken met geld gewaardeerd worden.

André

Honfleur is overroepen door de reisgidsen. Honfleur heeft inderdaad een mooie en rustieke haven, het centrum heeft ook wel iets, maar voor de rest heb je het allemaal gehad. Het is goed als een halte maar niet om er een paar dagen te verblijven.

1

Hotels Normandië

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Promoties Normandië

7 promoties Normandië op 7 verschillende plaatsen
7 promoties Normandië op 7 verschillende plaatsen
Deze promoties Normandië laten je genieten van een rijk aanbod aan bezienswaardigheden vanuit 7 verschillende plaatsen. Dit kan reeds voor 3 dagen vanaf 79€ per persoon of voor 4 dagen vanaf 85€ per persoon, steeds inclusief ontbijtbuffet.

Toon hotelpromotie 


» 3 dagen hotel 2* voor 79€ pp: op 20 km van de Mont Saint-Michel. We bevelen aan om een extra dag te nemen gezien de afstand (630 km vanaf Brussel)
» 4 dagen hotel 3* va. 85€ pp (incl. bezoek ciderbedrijf): nabij de landingsstranden
» 4 dagen hotel 2* voor 105€ pp: in kuuroord Bagnoles-de-l'Orne, half pension mogelijk
» 4 dagen Auberge va. 135€ pp: langs de Seine nabij Vernon, tuinen van Monet en Rouen kan als uitstap
» 4 dagen Château*** voor 139€ pp: Hoog-Normandië (Etretat, Fécamp en Dieppe)
» 4 dagen Hostellerie**** vanaf 159€ pp: in het hart van Normandië tussen Deauville en Honfleur 

Populaire promoties

Saint-Omer 3 dagen in kasteelhotel: 99€ pp
Verblijf in een kasteelhotel 3* omgeven door groen op 5 km van St-Omer.

Rotterdam 3 dagen, hotel 4*: 99€ pp
In hartje Rotterdam logeer je in Bilderberg Parkhotel****, aan het Museumpark en op een paar honderd meter van de winkelstraten.

Côte d'Opale 3 d. kasteelhotel 3*: 99€ pp
Verblijf in Hotel Cléry-Château d'Hesdin l'Abbé*** ten zuiden van Boulogne en ideaal voor de Opaalkust te verkennen.

Video Normandië

Gratis reisgids Normandië

reisgidsOnze reisgids (44 blz.) omvat twee uitgebreide stadswandelingen, een autoroute langs de Landingsstranden en in het hinterland. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Normandië
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen