Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Normandië: La Manche

Weekendje Normandië: La Manche

Vakantie Normandië: La Manche

La Manche is enorm uitgestrekt en steekt met een landengte uit in de zee. Veel toeristen zal je hier niet aantreffen. Er zijn hier immers geen toeristische toppers te ontdekken. Je kunt hier wel terecht voor een unieke en afwisselende kuststrook, mooie dorpjes, kleinere musea en grote havensteden. We geven je van de belangrijkste plaatsen een korte beschrijving mee.

Avranches

In Avranches was het dat de aartsengel Michaël verscheen aan bisschop Aubert en hem vroeg om een kapel te bouwen boven op de top van de Mont-St.-Michel. Op de plaats waar de vroegere kathedraal stond krijg je nu een prachtig uitzicht over de baai van Mont-St.-Michel. Ook vanuit de botanische tuin (Jardin des Plantes) kun je genieten van dit mooie panorama. Avranches was ook de stad waar de landing van de geallieerden een definitieve start kreeg. Generaal Patton vertrok hier als een pletwals met zijn pantserdivisie richting Bastenaken. Je kunt een monument van hem terugvinden op een plein dat naar hem werd genoemd.
Meer info: www.ville-avranches.fr

Cherbourg

Cherbourg is een havenstad (met een grote kunstmatige haven). De stad telt een paar musea maar is niet meteen de belangrijkste attractiepool voor toeristen.
Meer info: www.ot-cherbourg-cotentin.fr

Granville

Granville is een uniek mooi kuststadje langs de Normandische kust. Het ligt op een uitstekende rots van waarop je prachtige vergezichten hebt. Je ziet ook Mont-St.-Michel en daarom hebben de Engelsen dit gebruikt als aanvalsbasis om die heuvel opnieuw in te nemen. Wie Granville bezoekt moet een paar uur uittrekken om te wandelen langs de rotskust en op de vestigingen. Heb je nog wat tijd over dan zijn er ook nog een paar kleinere musea.
Meer info: www.ville-granville.fr

Saint-Lô

Deze stad is vooral bekend om zijn Haras National of nationale paardenstoeterij. Het is één van de grootste van Frankrijk, samen met die in de buurt van Argentan. Je kunt een bezoek brengen aan de gebouwen en trainingen meemaken. Het complex werd wel na de Tweede Wereldoorlog compleet heropgebouwd. Informeer je vooraf op hun website of bezoeken mogelijk zijn: www.haras-nationaux.fr
Meer info over Saint-Lô: www.saint-lo.fr

Copyright Foto: Maison de la France / Camille Hubert

Reviews - beoordelingen

Hotels Normandië

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Promoties Normandië

7 promoties Normandië op 7 verschillende plaatsen
7 promoties Normandië op 7 verschillende plaatsen
Deze promoties Normandië laten je genieten van een rijk aanbod aan bezienswaardigheden vanuit 7 verschillende plaatsen. Dit kan reeds voor 3 dagen vanaf 79€ per persoon of voor 4 dagen vanaf 85€ per persoon, steeds inclusief ontbijtbuffet.

Toon hotelpromotie 


» 3 dagen hotel 2* voor 79€ pp: op 20 km van de Mont Saint-Michel. We bevelen aan om een extra dag te nemen gezien de afstand (630 km vanaf Brussel)
» 4 dagen hotel 3* va. 85€ pp (incl. bezoek ciderbedrijf): nabij de landingsstranden
» 4 dagen hotel 2* voor 105€ pp: in kuuroord Bagnoles-de-l'Orne, half pension mogelijk
» 4 dagen Auberge va. 135€ pp: langs de Seine nabij Vernon, tuinen van Monet en Rouen kan als uitstap
» 4 dagen Château*** voor 139€ pp: Hoog-Normandië (Etretat, Fécamp en Dieppe)
» 4 dagen Hostellerie**** vanaf 159€ pp: in het hart van Normandië tussen Deauville en Honfleur 

Populaire promoties

Saint-Omer 3 dagen in kasteelhotel: 99€ pp
Verblijf in een kasteelhotel 3* omgeven door groen op 5 km van St-Omer.

Rotterdam 3 dagen, hotel 4*: 99€ pp
In hartje Rotterdam logeer je in Bilderberg Parkhotel****, aan het Museumpark en op een paar honderd meter van de winkelstraten.

Côte d'Opale 3 d. kasteelhotel 3*: 99€ pp
Verblijf in Hotel Cléry-Château d'Hesdin l'Abbé*** ten zuiden van Boulogne en ideaal voor de Opaalkust te verkennen.

Video Normandië

Gratis reisgids Normandië

reisgidsOnze reisgids (44 blz.) omvat twee uitgebreide stadswandelingen, een autoroute langs de Landingsstranden en in het hinterland. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Normandië
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen