Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Normandië: Lisieux

Weekendje Normandië: Lisieux

Vakantie Lisieux

Lisieux is een grote stad geworden door de duizenden bedevaarders, want met uitzondering van de heiligdommen is er anders eigenlijk niet zoveel te zien, Alleen de kathedraal (niet te verwarren met de basiliek in de heiligdommen) en het Justitiepaleis zijn het vermelden waard in het stadscentrum. Vroeger was Lisieux de hoofdstad van het houtsnijwerk, maar de mooie vakwerkgevels zijn allemaal verdwenen na de zware vernielingen bij de landing in 1944.

Ste-Thérèse
Ste-Thérèse-de-l'Enfant-Jésus, zo luidt haar volledige heiligennaam. Ze werd in 1873 geboren in Alençon, later trok Thérèse Martin (haar echte naam) met haar familie naar Lisieux. In navolging van haar zuster trad ze in het klooster in 1888, toen ze 15 jaar oud was. Ze leidde een zeer kort maar voorbeeldig leven onder de strenge regels van de zusters Karmelietessen. Op 30 september 1897 stierf ze na een langdurige ziekte, ze was toen 24 jaar oud.

Haar volstrekte religieuze overgave en ongecompliceerde manier van leven sprak zovele mensen aan, dat ze in 1923 zalig verklaard werd en in 1925 heilig. Haar manier van leven heeft ze beschreven in het boek "Histoire d'une âme". Talloze wonderen in de beide wereldoorlogen werden haar toegeschreven en ze werd na Jeanne d'Arc de tweede patrones van het land. In 1929 werd al begonnen met de bouw van de enorme basiliek. In 1937 werd het gebouw ingewijd door Pius XI.
Meer info over Lisieux: www.ville-lisieux.fr

Copyright Foto: Maison de la France / Charaffi Fabian

Reviews - beoordelingen

Promoties Normandië

Trouville (Deauville), 4 dagen incl. ontbijtbuffet: va. 165€ pp
Trouville (Deauville), 4 dagen incl. ontbijtbuffet: va. 165€ pp
Hostellerie du Vallon*** ligt in Trouville tegenover het bekende Deauville. Het hotel is gebouwd in Normandische stijl en heeft een verwarmd overdekt zwembad, sauna, bubbelbad en fitness waar je gratis gebruik kunt van maken. Gratis WiFi op de kamer en privéparking. Restaurants in de directe omgeving. Periode 11/07 tot 31/08/15: 5 dagen voor 275€ pp

Toon hotelpromotie

 

Regio Giverny, 4 dagen incl. ontbijt: va. 115€ pp
Hotel Les Canisses*** ligt op 18 km ten noorden van Giverny met zijn bekende tuinen van Monet. Het hotel is gelegen aan de Seine en is een ideale plaats om Vernon, Rouen, Evreux en nog vele andere plaatsen te verkennen. Gratis WiFi en parking. Restaurants in het hotel aanwezig.
Meer informatie over prijzen en reservaties.

Toon hotelpromotie

 Alle hotels   Alle hotels

Gratis reisgids Normandië

reisgidsOnze reisgids (44 blz.) omvat twee uitgebreide stadswandelingen, een autoroute langs de Landingsstranden en in het hinterland. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Normandië
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen