Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Normandië: Lisieux

Weekendje Normandië: Lisieux

Vakantie Lisieux

Lisieux is een grote stad geworden door de duizenden bedevaarders, want met uitzondering van de heiligdommen is er anders eigenlijk niet zoveel te zien, Alleen de kathedraal (niet te verwarren met de basiliek in de heiligdommen) en het Justitiepaleis zijn het vermelden waard in het stadscentrum. Vroeger was Lisieux de hoofdstad van het houtsnijwerk, maar de mooie vakwerkgevels zijn allemaal verdwenen na de zware vernielingen bij de landing in 1944.

Ste-Thérèse
Ste-Thérèse-de-l'Enfant-Jésus, zo luidt haar volledige heiligennaam. Ze werd in 1873 geboren in Alençon, later trok Thérèse Martin (haar echte naam) met haar familie naar Lisieux. In navolging van haar zuster trad ze in het klooster in 1888, toen ze 15 jaar oud was. Ze leidde een zeer kort maar voorbeeldig leven onder de strenge regels van de zusters Karmelietessen. Op 30 september 1897 stierf ze na een langdurige ziekte, ze was toen 24 jaar oud.

Haar volstrekte religieuze overgave en ongecompliceerde manier van leven sprak zovele mensen aan, dat ze in 1923 zalig verklaard werd en in 1925 heilig. Haar manier van leven heeft ze beschreven in het boek "Histoire d'une âme". Talloze wonderen in de beide wereldoorlogen werden haar toegeschreven en ze werd na Jeanne d'Arc de tweede patrones van het land. In 1929 werd al begonnen met de bouw van de enorme basiliek. In 1937 werd het gebouw ingewijd door Pius XI.
Meer info over Lisieux: www.ville-lisieux.fr

Copyright Foto: Maison de la France / Charaffi Fabian

Reviews - beoordelingen

Hotels Normandië

Lees meer over troeven van reserveren op Euroreizen.be (Holidayline NV)

Promoties Normandië

4 d. Normandië, hotel 3* nabij Deauville in kamer + ontbijtbuffet: va. 175€ pp
4 d. Normandië, hotel 3* nabij Deauville in kamer + ontbijtbuffet: va. 175€ pp
Hostellerie du Vallon*** ligt in Trouville tegenover het bekende Deauville. Het hotel is gebouwd in Normandische stijl en heeft een verwarmd overdekt zwembad, sauna, bubbelbad en fitness waar je gratis gebruik kunt van maken. Gratis WiFi op de kamer en privéparking. Restaurants in de directe omgeving.

Toon hotelpromotie  • Zuid-Normandië, regio Natuurgebied Perche: 4 dagen, hotel 4* in half pension vanaf 195 euro pp. Domaine de Villeray**** ligt zeer centraal in het natuurgebied van de Perche. Ideaal om uitstappen te combineren met genieten van de wellness in het hotel. Inbegrepen in deze prijs (geldig tot eind augustus '14): 3x ontbijt, 3x een 3-gangendiner, gebruik van verwarmd buitenzwembad. De wellness met sauna, hamman, bubbelbad en binnenzwembad is betalend. Meer info.
     
  • alle promoties
  • alle hotels
  • Slechts 10% voorschot op hotelprijs

Populaire promoties

Zwarte Woud 4 dagen 4* wellnesshotel : 199€ pp
Verblijf in vol pension in hartje Zwarte Woud op 1000m.

4 dagen Champagne-Aube, hotel 4*: 139€ pp
Verblijf nabij Troyes, wijngaarden en outlet shopping

4 dagen Colmar (Elzas-Vogezen) hotel 3*: 125€ pp
Verblijf op 10 min. stappen van centrum, incl. ontbijtbuffet.

Video Normandië

Gratis reisgids Normandië

reisgidsOnze reisgids (44 blz.) omvat twee uitgebreide stadswandelingen, een autoroute langs de Landingsstranden en in het hinterland. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Normandië
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen