Vakantie in de Provence? Alle toeristische info

Ontdek mooie plaatsen zoals Orange, Arles, Nîmes, Avignon en Gordes

Zon, bergen en de geur van lavendel zijn dingen die je zeker tegen zult komen tijdens jouw vakantie in Provence. Er is daarnaast ook nog de rijke geschiedenis met als bewijs de best bewaarde Romeinse overblijfselen van Europa. Voor bezienswaardigheden kan je terecht in Orange, Arles, Nîmes, Avignon, Gordes en in vele andere plaatsen. Lees meer

Ontdek de rijke geschiedenis van het prachtige Provence.
 • Geniet tijdens een vakantie in Provence
 • Bezoek het mooie Arles
 • Ontdek het indrukwekkende Nîmes
 • Bezichtig het interessante Avignon

Gratis reisgids Provence?

Gratis reisgids downloaden

Ontdek de veelzijdigheid van de Provence

Een vakantie in Provence is erg veelzijdig. Plaatsen zoals Orange, Arles, Nîmes, Gordes en Avignon kunnen bezocht worden. Bezichtig bijvoorbeeld de Romeinse overblijfselen in Orange, Arles en Nîmes. Vergeet daarnaast ook niet om de prehistorische vondsten te bekijken in Gordes. Ook het dorp van de Bories dat hier te vinden is kan erg interessant zijn. In Avignon vind je nog meer prachtige bezienswaardigheden, aangezien dit ooit de residentie van de paus is geweest.

De Provence is niet alleen een paradijs voor elke toerist, ook kunstenaars vonden hier de nodige inspiratie voor hun meesterwerken. Picasso, Gauguin, van Gogh, Cézanne en de schrijver Daudet hebben deze prachtige streek vereeuwigd. De Provençalen hebben bovendien ook hun eigen kleine kunstwerken, de Santons de Provence genaamd.

De natuur is hier zeer verscheiden, van ruw tot romantisch. De machtige Gorges, de Calanque’s aan de Middellandse Zee, de vlakten van de Camargue, het glooiende landschap in het binnenland of de machtige Mont Ventoux zijn stille getuigen van de veelzijdigheid van de Provence. Combineer dit met de geur van lavendel en je wil hier nooit meer weg.

Ook de gastronomie in de Provence is een kleurrijk pallet van geuren en smaken. Je start met een pastis, geniet van een bouillabaisse in Marseille, bijt je tanden stuk op een saucisson d’Arles, vergeet je dieet met de calissons van Aix-en-Provence en dat alles overgiet je natuurlijk met één van de heerlijke Provençaalse wijnen. Je kan op die manier zeker genieten tijdens een vakantie in Provence.

 • Alle promoties Provence

  Alle promoties Provence 3 tot 8 dagen
  • 8-daagse hotel 3* va. € 285 pp
  • 9-daagse rondreis met Côte d'Azur va. € 285 pp
  • 8-daagse rondreis Provence va. € 499 pp
  va.€ 285,-Meer info

Reviews en beoordelingen vakantie Provence

Heb je zelf tips of opmerkingen over Genieten tijdens een vakantie in Provence? Plaats je beoordeling

Malika 9 november 2015

Ik heb de gids al volledig gelezen.ik vind het zeer interessant en er staat eigenlijk alles wat je zeker moet doen of zien in de Provence. Ik geef geen enkele negatieve opmerking en kijk er alvast naar uit naar onze vakantie in juli naar de Provence en zal zeker jullie gids meenemen. Groetjes, Malika

peter 10 oktober 2015

Zeer goed gids!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info