Maak 2 stadswandelingen in Amsterdam

Download de gratis wandelroutes Amsterdam langs de mooiste musea, grachten en parken

Bij de eerste wandelroute Amsterdam voert onze gratis reisgids je vanaf het station langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Daarbij maak je met elk aspect van deze mooie stad kennis: zo heb je de chique buurt, maar ook de rosse buurt van Amsterdam. Er zijn vele leuke winkeltjes en hippe stores te vinden langs de vele grachten. Lees meer over stadswandelingen Amsterdam

"Deze twee stadswandelingen vullen al snel een 3-daagse citytrip Amsterdam."
  • Stadswandeling Amsterdam: van rosse tot chique buurt
  • Wandel langs Amsterdamse grachten
  • Slenter langs parken en pleinen
  • Bezoek de mooiste musea van Amsterdam
  • Ontdek hippe shops en populaire winkelstraten
  • Wandelroutes Amsterdam met gps-track
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Wandelroutes Amsterdam op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Amsterdam: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

De tweede wandelroute Amsterdam brengt je vanaf het Leidseplein en het Vondelpark naar de vele musea van Amsterdam. Daar hoort uiteraard het Museumkwartier bij met zijn vele vernieuwingen (Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Rijksmuseum). We wandelen via de grachten en heel wat kleine musea en komen langs de botanische tuin en de zoo Artis. Je eindigt nabij het Rembrandtmuseum. Lees meer over stadswandelingen Amsterdam

Een bezoek aan het Anne Frank Museum inplannen

Tijdens de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” kom je langs het Museum Anne Frank. Helaas is het tijdens de wandeling niet mogelijk om hier meteen een bezoek aan te brengen in verband met de lange wachttijden. Logeer je voor meerdere dagen in Amsterdam, plan dan je bezoek aan het museum van Anne Frank vooraf in. Het beste kan je dit doen net voor dat het museum opengaat. Je zult ook dan niet alleen zijn, maar de wachttijd is dan relatief veel korter. Meer info vind je op www.annefrank.org. 

Met kinderen wel of niet langs de rosse buurt?

Op verzoek van onze klanten loopt een gedeelte van de wandelroute “Amsterdam hoogtepunten” over de walletjes. De Wallen is het oudste gebied van de stad, waarrond zich tot in de 17e eeuw de grachtengordel ontwikkelde. De Wallen staat tegenwoordig bekend als de prostitutiebuurt van Amsterdam. De dames zitten er netjes met een bikini aan voor het raam of staan in de deuropening.
In de omgeving van de walletjes is het niet gevaarlijker in vergelijking met de rest van Amsterdam. Het is aan jou om te beslissen of je met je kind over de Wallen wilt lopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de walletjes te vermijden door de stippellijn te volgen op de wandelkaart in onze reisgids. Die brengt je vanaf het Centraal Station van Amsterdam via de Damrak tot aan de beurs. 

Reviews en beoordelingen 2 stadswandelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandelingen Amsterdam? Plaats je beoordeling

Tour

11 januari 2017

De stadswandeling gemaakt om Amsterdam een eerste keer te verkennen. Prima! Een aanrader.

Tour

8 januari 2017

Super stad Amsterdam. Gaan zeker terug. Stadswandeling doen we zeker nog eens over in de zomer...

Tour

29 december 2016

Heb één van de wandelingen gemaakt, zeer interessant, alles staat duidelijk beschreven zodat je niks onopgemerkt voorbij wandelt. Daarbij kies jezelf welke musea en/of andere je belangrijk vindt om al dan niet te bezoeken. Heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om het light festival, zowel te voet als met de boot, te beleven, een aanrader, supermooi.

Tour

28 december 2016

Zeer duidelijke gids wat je tot plaatsjes brengt die je anders nooit zou vinden.

Tour

23 november 2016

De twee wandelingen die ons werden doorgestuurd zijn van prima kwaliteit. Wij hebben ontzettend genoten in Amsterdam. Toch zou het als bijkomende informatie leuk zijn om: 1) de duurtijd van het bezoek van alle musea e.d. mee te vermelden; 2) de inkomprijzen te vermelden. Uiteraard dit onder vermelding dat deze tijden en prijzen facultatief zijn en afhankelijk van de bezoekers zelf. Antwoord redactie: Precies omdat de openingsuren en prijzen van toegangstickets durven wijzigen, nemen wij vaker niet dan wel deze info op in onze teksten.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info