Citytrip Antwerpen of weekendje weg? Tips en info

Insipratie voor je stedentrip Antwerpen? Er is veel meer dan de oude binnenstad

Voor nogal wat toeristen beperkt het bezoek aan de oude binnenstad zich tot het gebied rond de kathedraal, de Grote Markt en Het Steen, maar er is veel meer te ontdekken in Antwerpen. In de oude binnenstad zijn er inderdaad nogal wat bezienswaardigheden, maar elders in de stad is er ook nog veel te ontdekken. Meer naar het noorden bijvoorbeeld, is na de opening van het Museum aan de Stroom (MAS), een nieuwe attractiepool ontstaan. Lees meer

  • Antwerpen: meer dan de binnenstad
  • Linkeroever vormt de nieuwe stad
  • Zuid is de trendy ontmoetingsplaats 
  • Kathedraal moet je gezien hebben
  • Neem eens de voetgangerstunnel

Gratis reisgids Antwerpen?

Gratis reisgids downloaden

Neem eens de tijd voor een wandeltocht van het oude centrum naar het nieuwe stadsgebied op de linkeroever. Onderweg stap je door de voetgangerstunnel, dit is al een attractie op zich. Daarna volg je het pad langs de Schelde naar het flaneergebied van de Antwerpenaar: het Sint-Annastrand met zijn vele eet- en drinkgelegenheden. Vervolgens trek je door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte. Daar heb je keus uit vier tramlijnen om terug naar de oude binnenstad te sporen.

Ga eens na over hoeveel musea en monumenten Antwerpen beschikt. Samen vertellen ze het verhaal van de stad. Ontdek ook het trendy Zuid, de Gedempte Zuiderdokken, de Scheldekaaien en het Eilandje. Onze gratis reisgids toont aan dat je de wagen niet nodig hebt om tal van verschillende bezienswaardigheden van Antwerpen te bezoeken.

Reviews en beoordelingen citytrip Antwerpen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Antwerpen? Plaats je beoordeling

Tour

9 maart 2017

Dit WE jullie Antwerpen citytrip adviezen ter harte genomen en ondanks het weer van de door jullie uitgestippelde wandeling toch kunnen genieten. Heel hartelijk voor de tips mvg Luc De Munck

Tour

22 november 2016

Het was een zeer perfecte gids voor hartje Antwerpen te voet.

Tour

14 maart 2016

Goede gids, Maar er zitten een paar foutjes in: De plaats van het Mas is niet juist op het plan. De parking in de buurt van de red star line is er ook niet meer, zeker niet zonder betalen.

Tour

18 februari 2016

Een heel handige en interresante gids

Tour

15 januari 2016

Fijn uitgangspunt om de stad te verkennen.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info