Citytrip Bordeaux? Ontdek alle bezienswaardigheden

Een middeleeuwse wijk, een wandelpromenade en een autoluwe binnenstad

Maak kennis met alle facetten van deze totaal gerenoveerde stad. Belangrijke getuige van deze stadsvernieuwing is het moderne openbaar vervoer, de wandelpromenade en de autoluwe binnenstad. Wie honger heeft krijgt tijdens onze stadswandeling een veelzijdig aanbod aan culinaire geneugten en snelle hapjes. Daarom is het een wandeling om te genieten ... Lees meer

  • Bordeaux
  • Middeleeuws
  • Autoluw
  • Wandel
  • Culinair

Gratis reisgids Bordeaux?

Gratis reisgids downloaden

Wat zie je op de grond in Bordeaux?

Tramsporen maar geen tramdraden. De moderne trams in de stad krijgen hun voeding via de bodem maar jij kan zelf niet geëlectrocuteerd worden. Er zijn ook blauwe lijnen te zien, die het traject aangeven van de elektrische busjes. Ze hebben geen vaste halteplaatsen en stoppen op aanvraag. Koperen schelpen zijn er voor de bedevaarders naar Santiago de Compostela. De route loopt dwars door de stad langs de belangrijkste kerken.

Tip: Sedert 1998 is er elke eerste zondag van de maand een 'Dimanche à Bordeaux'. Dit betekent dat de auto's verbannen worden uit het stadscentrum van 9 tot 18 uur. Er zijn dan talrijke culturele en sportieve evenementen te beleven.

Reviews en beoordelingen citytrip Bordeaux

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bordeaux? Plaats je beoordeling

Tour

16 september 2017

Een heel duidelijke wandeling Alles gezien binnen redelijke tijd Mooie stad

Tour

23 juli 2017

hartelijk dank voor dit boek prachtige routes

Tour

16 februari 2017

Zeer goede reisgids bedankt geert

Tour

1 september 2016

wat een leuke reisroute!! Kei toffe, goede uitleg. Heel makkelijk om te volgen, en daarbij ook nog eens leuke duidelijke leeslectuur. Als we tijd hebben , gebruiken we altijd jullie reisgidsen... ongeacht of het dichtbij of ver is. bedankt !!

Tour

19 juli 2016

Mooie wandeling door een aangename stad. Eigenlijk is de wandeling best te combineren met een fietstocht naar de andere oever waar de laatste jaren toch veel veranderd is. Je neemt een fiets bij de huurstalletjes en rijdt lans de Garonne richting de brug Chaban-Delmas. Je kan eerst de nieuwe "Cité du vin" gaan bezoeken. Duur toegangsticket, maar voor de wijnliefhebber die zijn kennis wil uitbreiden naar de wijnbouw overal ter wereld een aanrader. Voor de liefhebbers van de Franse bordeauxwijnen een tegenvaller, want de lokale wijnen komen maar weinig aan bod. Als je verder de brug overrijdt, krijg je een mooi zicht op het Beursplein en je kan over de oude brug terug het oude stadsgedeelte in via de mooie St Michielstoren. De kerk is niet in al te goede staat, maar heeft toch enkele mooie kunstwerken die een stop waard zijn. Niet te vergeten is een bezoekje aan het ecologische Darwin complex in de oude opslagplaatsen aan de overzijde van de Garonne. Bedankt voor het plan. Het heeft ons geholpen om gemakkelijk onze weg door het oude stadsgedeelte te vinden. We hebben ook een het museum van decoratieve kunst bezocht en het CAPC (moderne kunstcomplex) ; beiden interessant. Verder ook nog de mooie romaanse basiliek St Seurin en een art deco wijk (Lescure) bij het stadium Chaban Delmas (voor de liefhebbers). Bordeaux heeft heel wat te bieden, aangename stad voor een city trip en meestal mooi en warm weer.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info