Cork als uithangbord van Ierland

Laat je door Cork zachtjes inpalmen op de tonen van Keltische muziek

Cork, de kleine stad in het zuidwesten van Ierland, is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige metropool en was in 2005 een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa. Wanneer je door de stad kuiert komen de klanken van o.a. U2 & The Corrs je vanuit één van de meer dan 250 pubs in de stad tegemoet. Maar ook de traditionele Keltische muziek zal je zeker herkennen. Dit heeft alles te maken met de patriottistische overgave van de Corkonians.  Lees meer

Laat je verrassen door hun eigenheid en probeer het typische Beamish, de Corkse tegenhanger van de Guinness.
  • Ontdek het Cork van U2 en The Corrs
  • Ontpopt tot levendige metropool
  • Maak kennis met de Keltische muziek
  • Sta eens stil bij de vele monumenten
  • Nostalgisch shoppen ten top
  • Ga zeker eens naar de English Market
Ontdek hotelpromoties

Het centrum van Cork wordt gedomineerd door tal van monumenten, waaronder de St-Finbarr kathedraal, gewijd aan de beschermheilige van de stad, het standbeeld ter gedachtenis van Rory Gallagher, de Ierse bluesgitarist & de Cork Gaol, een voormalige gevangenis. Maar neem vooral de tijd om Cork te beleven.

Je kan er gaan shoppen langs de St Patrick’s Street (vernieuwd in 2004), waar je een heerlijke mengeling krijgt van hedendaagse mode en snuisterijen en bagatellen die doen terugdenken aan lang vervlogen tijden. Nostalgie ten top! Voor voedingswaren gaan de Corkonians naar de English Market. Ook al bent je niet op zoek naar groenten, fruit, vlees of vis, een bezoek aan deze overdekte Victoriaanse markt dient zeker op je lijstje te staan. Je maakt er kennis met de typische streekprodukten en openheid van de Corkonians.

Reviews en beoordelingen citytrip Cork

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cork? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info