Citytrip Firenze: dé bezienswaardigheden van Toscane

Firenze is één groot openluchtmuseum, ideaal om tijdens een citytrip te bezoeken

De meest bekende attracties van Firenze zijn de wereldberoemde Ponte Vecchio, de Dom en het Uffizi-museum. Treed tijdens je citytrip Firenze in de voetsporen van tot de verbeelding sprekende kunstenaars als Dante Alighieri, Donatello, Galileo Galilei, Michelangelo en Leonardo da Vinci. In opdracht van de machtige familie De Medici, die de regio Toscane ruim 300 jaar bestuurde, werden er tal van adembenemende kunstwerken vervaardigd.

Je kan de meeste van deze werken nog altijd bekijken in Firenze en ver daarbuiten. Lees meer

Firenze is een stad waar je keer op keer terug kan keren zonder alles te hebben gezien. Je staat er meerdere malen per dag op een brug over de rivier de Arno waarbij het uitzicht, de sfeer en het licht telkens anders zijn.
  • Maak foto’s bij de beroemde Ponte Vecchio
  • Bezoek het Piazza Della Signoria plein
  • Geniet van luxe boetieks en Italiaanse espresso
  • Laat je verrassen in één van de vele trattorias
  • Ontdek de charme van de rivier de Arno

Gratis reisgids Firenze?

Gratis reisgids downloaden

Maak een stadswandeling en waan jezelf tijdens je citytrip Firenze een prins of prinses bij een bezoek aan bijvoorbeeld Palazzo Pitti of Palazzo Medici-Riccardi. Vergaap jezelf aan de prachtige plafondschilderingen. Vervolg je wandeling naar wellicht de meest bekende Dom ter wereld. Beklim de Dom, naar het ontwerp van Brunelleschi en geniet, eenmaal boven, van een adembenemend uitzicht over Firenze.

Als je aan het wandelen bent door de stad passeer je ontelbare smalle steegjes, kleine kapelletjes, grote en kleine pleinen. Steek de rivier de Arno over via de Ponte Vecchio en je ziet de geschiedenis van de brug en de stad tot leven komen. Sta zeker even stil in het midden van de brug en vergeet de wereld om je heen. Proef van de stad in de vele restaurantjes, cafés en nog échte familie trattorias. Je citytrip Firenze is ook een culinaire ontdekkingsreis.

Reviews en beoordelingen citytrip Firenze

Heb je zelf tips of opmerkingen over Firenze? Plaats je beoordeling

Tour

11 november 2016

Reisgids was super handig ! Uitgestippelde wandeling was interessant en perfect haalbaar. Naar mijn gevoel ontbrak er slechts één bezienswaardigheid en dat is de oudste apotheek.

Tour

20 mei 2016

Al voor verschillende reisbestemmingen de reisgids gedownload en de wandelroutes gevolgd zoals opgegeven . Is heel overzichtelijk en alles die vermeld staat hebben we dan ook bezocht . Zeker een aanrader om alle bezienswaardigheden te zien .

Tour

26 januari 2016

Mooie presentatie. Bij mijn bezoek aan Firenze zal ik er zeker gebruik van maken.

Tour

20 januari 2016

Beter dan alle reisgidsen tezamen......direct to the point , het volledige overzicht . Heb enkele jaren geleden reisgids gebruikt samen met iemand die er voor eerste maal was en we hebben alles gezien wat er te zien was dankzij de allesomvattende prachtige wandelroute die ons langs alle plekken , " dit moet je gezien hebben " gidste ! Zodus gids nogmaals aan een toekomstige Firenze bezoeker aangeraden !

Tour

13 oktober 2015

De reisgids is fantastisch! Boordevol bruikbare tips en zeer handig.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info