Abonneren op deze Promoties RSS feed

Vervoer naar Londen

Vervoer naar Londen

De keuze van vervoermiddel lijkt eenvoudig want de Eurostar brengt je immers onmiddellijk naar hartje Londen, aan een voordelig tarief. Toch zijn er nog andere mogelijkheden aan voordelige tarieven en daarom zetten we toch alle mogelijkheden even op een rijtje.

Hogesnelheidstrein - Eurostar Londen
Voor wie de Eurostar reserveert kan met het ticket gratis reizen naar het treinstation Brussel-Zuid vanuit elk Belgisch station. Je reist naar London St Pancras International in ca. 2 uur. Dit is een gloednieuw station in het centrum van Londen. Bovendien is het een verkeersknooppunt van het openbaar vervoer. Verschillende metrolijnen komen er samen, hetzelfde met de rode lijnbussen. Ook treinen en bussen naar grotere steden in Engeland vertrekken van London St Pancras International. Ga naar de NMBS-website voor uurregelingen, tarieven en online reservaties.

Reizen met de klassieke trein naar Londen is zeer omslachtig en uiterst duur. Je moet eerst naar Calais, daar de bus nemen tot de ferry, met de ferry als voetpassagier (ook betalend) naar Dover en daar de bus nemen naar het treinstation voor de lange rit naar Londen.

Reizen met het vliegtuig
Vanuit Brussel, Antwerpen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar Londen City (VLM Airlines). Omdat deze in rechtstreekse concurrentie zijn met de Eurostar zijn de prijzen van de vliegtickets soms verrassend laag. Maar je moet er toch telkens je verplaatsing naar het centrum bijtellen en dan kom je wel tot andere totaalprijzen. Zo kost een verplaatsing vanaf London Stansted (60 km van het centrum) algauw 20 euro enkele reis. De luchthaven van London City Airport ligt het dichtst, gevolgd door London Heathrow. Zoek het goedkoopste vliegticket op via de zoekrobot hier rechts of uitgebreid zoeken van vliegtickets via de grote zoekmodule . 

Luchthavens: London Luton (LTN) - London Heathrow (LHR) - London Gatwick (LGW) - London Stansted (STN) - London City Airport

Internationale lijnbussen
Eurolines heeft rechtstreekse verbindingen vanuit Nederland en België tot hartje Londen. Zij rijden met je tot Victoria Station (omgeving Buckingham Palace). Er is onmiddellijke aansluiting op het metronet. De reisduur bedraagt vanuit Brussel iets meer dan 5 uur en de laagste tarieven schommelen rond deze van de Eurostar. Alle informatie kan je vinden op Eurolines.com

Reizen met de auto naar Londen
Als je met de auto naar Londen reist moet je een keuze maken tussen de Eurotunnel of de ferryboten. Beiden vertrekken in Calais. De Eurotunnel brengt je in 45 minuten naar de overkant, tot in Folkestone. De ferry's van P&O, Seafrance en Hoverspeed doen er tussen de 50 minuten en 1u.45 over om de overkant van het Kanaal te bereiken, nl. Dover. Zowel vanuit Dover als vanuit Folkestone heb je een autosnelweg naar Londen. Je doet er ongeveer anderhalf uur over tot aan The Tower (via Greenwich of de Blackwall Tunnel), tenminste als er geen file is.

Aandachtspunten:

 • in Engeland rijden ze links, op hoofdwegen went dit snel, in steden zoals Londen is enige ervaring aanbevolen;
 • in Londen moet je betalen om in het centrum te rijden. Verkeerstaks voor Londen: www.cclondon.com
 • de snelheidslimiet bedraagt:
  bebouwde kom: 30 mph of 48 km/u
  buiten de bebouwde kom: 60 mph of 96 km/u
  autosnelwegen: 70 mph of 112 km/u - geen tolheffingen
 • in Engeland hanteren ze andere lengtematen:
  1 inch = 25,4 mm of 2,54 cm
  1 feet = 30,48 cm of 0,3048 m
  1 yard = 91,44 cm of 0,9144 m
  1 mile (land - Engelse) = 1,609 km
 • Eurotunnel: www.eurotunnel.com 
 • Ferry's: 
  Calais (F) - Dover (GB): P & O Stena Line
  Calais (F) - Dover (GB): MyFerryLink
  Dunkerque (F) - Dover (GB): DFDS Seaways
 • Straatkaarten van Engeland: www.streetmap.co.uk 
 • Verkeersreglement (afwijkingen)
 • Brandstofprijzen

Reviews - beoordelingen

Reacties vervoer naar Londen

Neem de Eurostar

Voor mijn werk reis ik heel veel naar London en heb zowat alle vervoermiddelen gebruikt. Er is echt niets eenvoudiger en sneller dan de Eurostar. Je vertrekt in Brussel of Parijs en een tweetal uren later ben je in het hartje van London. Je kan rustig werken op de trein en aan het station staat de metro te wachten en een lange rij taxi’s. Maar toegegeven het is soms duurder dan het vliegtuig nemen. Reserveer vooral ver op voorhand dan ben je goedkoper af.

1

Promoties Londen

Londen 3 dagen hotel+ontbijt incl. Eurostar vanaf 179 euro pp
Londen 3 dagen hotel+ontbijt incl. Eurostar vanaf 179 euro pp
We hebben reeds een promotie vanaf 179 euro pp inclusief Eurostar. Er zijn een 10-tal arrangementen van 3 tot 4 dagen met hotels van 2* tot 4*. Het bekende hotel St-Giles*** temidden de shoppingstraten is reeds beschikbaar vanaf 239 euro pp. Een goed budgethotel in het centrum, Leigham Court*** kan geboekt worden vanaf 209€ pp.

Gratis reisgids Londen

LondenOnze reisgids (38 blz.) omvat drie stadswandelroutes met kaart, tips voor shopping, eten, trein, metro en auto + een beschrijving van de bezienswaardigheden. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Londen
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen