Citytrip Luxemburg-stad, alle bezienswaardigheden

Place de la Constitution, Pont Adolphe, vallei van de Pétrusse en meer

Tijdens een citytrip Luxemburg-stad ontdek je alle bijzondere bezienswaardigheden van deze vestingstad. Op Place de la Constitution heb je een geweldig uitzicht over Pont Adolphe en het ravijn. Ontdek daarnaast ook de vallei van de Pétrusse om een goed beeld te krijgen van de veelzijdige bezienswaardigheden in Luxemburg-stad. Lees meer

Ontdek de historische charme van Luxemburg-stad met veel groene aspecten.
  • Loop door de autovrije winkelstraten van Luxemburg-stad
  • Bezoek Place de la Constitution
  • Bezichtig de onderaardse gangen van de Casemates de la Pétrusse
  • Wandel door de vallei van de Pétrusse

Gratis reisgids Luxemburg-stad?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Luxemburg-stad is de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg en is ook één van de drie belangrijke locaties van de Europese instellingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ongeveer een derde van de totale bevolking van het kleine landje in de stad woont. De stad heeft dan ook belangrijke winkelstraten, waarvan de Rue des Capucins de hoofdader is met interessante zijstraten. Het centrum is voor een groot deel autovrij en heeft naast warenhuizen ook exclusieve modezaken.

Bezoek het Place de la Constitution en Pont Adolphe

Op dit plein heb je tijdens jouw citytrip Luxemburg-stad een prachtig uitzicht over de ravijn met de Pont Adolphe. Op het Place de la Constitution vind je daarnaast ook een monument dat symbool staat voor de weerstand van Luxemburg tijdens militaire conflicten. Ook vind je op het plein de ingang voor de onderaardse gangen van de Casemates de la Pétrusse. Deze deden vroeger dienst als ondergronds verdedigingsnetwerk. Naast deze bezienswaardigheden zie je op het plein ook nog de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg waar de crypte van de groothertogen te vinden zijn.

Ontdek de indrukwekkende vallei van de Pétrusse

Midden in de stad vind je de vallei van de Pétrusse waar je heerlijk tot rust kunt komen. Meerdere uitzichtpunten, bezienswaardigheden en de mooie groene omgeving zorgen ervoor dat dit een indrukwekkende verschijning is. Hier kan je dan ook rustig van genieten door een mooie wandeltocht te maken tijdens een citrytrip Luxemburg-stad.

Reviews en beoordelingen citytrip Luxemburg-stad

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek unieke plekken tijdens een citytrip Luxemburg-stad ? Plaats je beoordeling

Tour

27 maart 2017

Hebben de stadsgids kunnen gebruiken om ons weekend Luxemburg-stad voor te bereiden. Degelijke informatie met leuke tips.

Tour

23 januari 2017

Wij hebben reeds verschillende wandelingen gemaakt met jullie, telkens met positieve ervaringen

Tour

18 december 2016

De gids 'Luxemburg Stad' bevatte supertips over (gratis) parkeermogelijkheden, nuttige informatie over de bezienswaardigheden en een duidelijke wandelroute die ons op pittoreske plekjes bracht die we anders nooit hadden ontdekt. De gids maakte van onze daguitstap een stressvrij, gezellig en interessant tripje! Vanaf nu neem ik naar elke bestemming sowieso jullie gids mee.

Tour

30 augustus 2016

duidelijk, overzichtelijk, zeer handig

Tour

22 augustus 2016

Een aanrader voor een week, alles is goed te belopen, een leuke stad met variatie, en keuze tussen oud en modern. Prachtig museum (Mudam) en wij logeerden in de Europese wijk, lekker rustig.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info