Autoroute IJsland - Dag 4

Autoroute IJsland - Dag 4

Kirkjugólfið

Kirkjugólfið (de kerkvloer) is een 80 m² oppervlak van 6-hoekige basalt zuilen. Het lijkt of hier ooit een kerk heeft gestaan.

Fjaðrárgljúfur

Groene canyon in de buurt van de plaats Kirkjubæjarklaustur. Deze canyon is 2 km lang en zo'n 100 meter hoog. Indrukwekkend!

Svartifoss waterval

De Svartifoss waterval bestaat uit 6-hoekige kolommen van zwarte basalt, vandaar zijn naam. De hoekige gesteenten ontstaan doordat lava zeer langzaam afkoelt en zo kan kristalliseren. Zij waren ook de inspiratie voor Hallgrímskirkja kerk in Reykjavik.

Diamond beach & Jökulsárlón gletsjermeer

Het diamond beach kan je vinden net bij de Jökulsárlón lagune. Het strand is er bezaaid met enorme blokken ijs afkomstig van de smeltende gletsjers en die via Jökulsárlón op het strand terecht komen. De ijsbrokken hebben een witte/blauwe kleur en nemen alle mogelijke vormen aan. Het is net of het zwarte zand vol ligt met glinsterende diamanten, groot en klein.  

Jökulsárlón is het grootste gletsjermeer van IJsland en heeft een oppervlakte van meer dan 23 km².

Hjá Marlín Guesthouse

We verlaten in Breiðdalsvík ringweg 1 om via de Oost-Fjorden naar Reyðarfjörður te rijden. We overnachten bij de Belgische gastvrouw Marleen van gasthuis Hjá Marlín. Het gastenverblijf ligt vlak aan het water en heeft een spectaculair zicht over de fjorden.
Meer info en reservatie: http://www.booking.com/hotel/is/guesthouse-hja-marlin.html

Gratis reisgids IJsland downloaden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info