Autoroute IJsland - Dag 7

Autoroute IJsland - Dag 7

Ektafiskur en rotte haai

We moeten ons schema van vandaag wat aanpassen; onze trip naar Drangey eiland gaat niet door wegens teveel wind. We stoppen bij Ektafiskur in Hauganes. Dit bedrijfje heeft als specialiteit het zouten van kabeljauw: Bacalao. We krijgen een rondleiding en komen er alles te weten over het productieproces en de geschiedenis van dit familiebedrijf. Daarna mogen we aan tafel voor een proeverij in het restaurant. We kunnen er proeven van pizza met Bacalao, vissoep en een heerlijke gebakken Bacalao. Het bedrijf ontstond in 1940 en is vandaag de vijfde generatie die de traditie van het maken van Bacalao verder zet.

We hebben er ook een diploma gekregen voor moed in het proeven van rotte vis met de lokale - huisgemaakte - shnapps. Je moet het geproefd hebben om te weten hoe het smaakt :-)

In Hauganes kan je ook aan boord van een schip walvissen te spotten. Deze toeristische activiteit is hier begonnen in de jaren 1940, maar Húsavík heeft de titel van walvishoofdstad ondertussen overgenomen.
Info en reservatie: http://www.ektafiskur.is/en/

Siglufjörður

Langs de weg naar Siglufjörður  komen we voorbij de fjorden, en rijden we door smalle tunnels waar 2-richting wegen overgaan op 1-richting tunnels. Altijd een beleving om een tegenligger te zien.

Hofsós Sundlaug

Het openbare zwembad van het plaatsje Hofsós heeft een unieke ligging vlakbij de oceaan en wordt soms omschreven als het mooiste zwembad ter wereld. Het is gevuld met natuurlijk warm water en biedt een adembenemend uitzicht.

We verblijven deze avond in Bakkaflöt, de ideale plaats om morgen naar Drangey vogeleiland te varen.
Info en reservatie: http://bakkaflot.com/

Gratis reisgids IJsland downloaden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info