Abonneren op deze Promoties RSS feed

Weekendje Brussel: Overijse en Hoeilaart

Weekendje Brussel: Overijse en Hoeilaart

Druivenmuseum Overijse
Is dit de druivenstreek geweest of is het nog steeds actief in de druivenkweek? Je verneemt er alles over in het Druivenmuseum van Overijse. Ver hoef je alvast niet te rijden om de druivenkassen te zien en je zult merken dat er effectief nog druiven gekweekt worden.
Het druivenmuseum ligt midden het mooie marktplein van Overijse. Bij mooi weer kan je hier genieten van een terrasje. In het Druivenmuseum (tijdens het weekend alleen open op zondagnamiddag) leer je alles over de druiventeelt in serres (kassen). Niet alleen de geschiedenis maar ook hoe het nu gebeurt.
Meer info: www.overijse.be

Het Zoniënwoud
De ideale startplaats van een wandeling is het Bosmuseum 'Jan van Ruusbroec' in Hoeilaart, Duboislaan. Veel parking is er niet, maar met een goede handrem kan je in de straat wel een plaatsje vinden. Vergeet zeker niet het museum te bezoeken dat je wat meer zal vertellen over het Zoniënwoud. Het woud is meer dan 4000 hectaren groot en bestaat vooral uit beukenbomen. Spijtig genoeg zijn er zeer veel drukke en grote wegen die dit woud doorkruisen. Het lawaai van auto's is nooit ver weg. Toch kan je er genieten van de vogels door de enorme dichtheid van het woud. Grote wilde dieren zoals everzwijnen zal je er niet meer ontmoeten.
Meer info: www.zonienwoud.be

Alle praktische info over een wandeling die je kan ondernemen, inclusief routekaart, vind je op www.wandelenarco.be, selecteer: 'Het Zoniënwoud, de Gansepootvijver'.Reviews - beoordelingen

  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen