Cochem bezoeken? Ontdek dé Moezel wijnstad

Download de gratis reisgids en ontdek Cochem. Een wijnstad met talloze wijnfeesten en de Reichsburg.

Cochem is een uitgesproken toeristenstadje, die je tijdens je vakantie Moezel niet mag overslaan. Een bijzondere bezienswaardigheid is het kasteel, dat in de 19e eeuw geheel hersteld werd en nu trots boven de stad staat. Lees meer

Wist je dat zelfs Napoleon nog een tijdje in de burcht van Cochem gewoond heeft? 
 • Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Alle promoties Moezel 3 tot 5 dagen

  Meer dan 20 promoties in hotels gelegen langs de Moezel. Reeds vanaf € 105 p.p. voor 3 dagen incl. 1x diner. Ontdek onze vele hotels 3* en 4*, veelal inclusief diner en wijndegustatie. Geen reservatiekosten!
  va. € 109 - Boek nu
 • Mis deze bezienswaardigheid niet!
 • Wijnstad met populaire wijnfeesten
 • Bezoek de imposante vesting boven de stad
 • Kom meer te weten over de oude bouwwerken
 • Zin in een bezoek aan een mosterdmolen?
Gratis reisgids downloaden

De burcht werd rond 1020 gebouwd en vervolgens vernietigd door Lodewijk XIV in 1689. Een steile weg brengt je naar boven voor een adembenemend zicht over de Moezel. Het heropgebouwde kasteel draagt de naam "Reichburg Cochem". Hier wordt teruggeblikt op een verleden van meer dan 1000 jaar in de Moezelstreek.  

Reichburg Cochem

Deze bezienswaardigheid aan de Moezel heeft een rijke geschiedenis. Het werd in de 11e eeuw gebouwd ter bescherming van de stad Cochem en de Moezel en diende later zelfs nog als tijdelijke vestiging voor Napoleon. Vanaf de lente kunnen bezoekers dagelijks rondleidingen volgen om meer te weten te komen over het bijzondere bouwwerk, zijn belang voor de stad Cochem en over aloude middeleeuwse tradities. De burcht geldt tegenwoordig als een bijzonder museum. 

Heb je interesse in een rondleiding? Dan kun je naar de burcht wandelen, of de zetellift nemen. Op die manier kan je genieten van een uniek mooi uitzicht over de Moezelvallei.

Meer info op www.cochemer-sesselbahn.de

Cochem – wijnstad

Ook Cochem zelf is een bezoekje waard. De bijzondere wijnstad staat bekend om zijn wijnfeesten, die plaatsvinden tijdens het laatste weekend van augustus. Bijzondere bezienswaardigheden in Cochem zijn de markt met een prachtige fontein en het 18e eeuwse stadhuis. Hier ligt ook de nieuwgebouwde St. Martinikerk. Alhoewel deze kerk in 1950 werd gebouwd ter vervanging van de oude kerk, zijn er enkele mooie kunstschatten uit de voormalige kerk bewaard gebleven.

Meer informatie: www.cochem.de.

In Cochem tref je tevens een mosterdmolen aan. Een bezoekje met rondleiding en degustatie is zeker de moeite waard! Het bezoek verloopt in het Duits, maar men beschikt ook over een Nederlandstalige folder, waardoor alles ook voor de niet-Duitssprekenden prima te volgen is. 

Reviews en beoordelingen Cochem

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cochem, met daarboven het de burcht Reichsburg? Plaats je beoordeling

Tour

20 april 2017

het is een zeer interessante brochure, we zijn ondertussen naar de moezel geweest en we hebben uit de brochure veel informatie kunnen halen voor bezoekjes in de verschillende steden en dorpjes

Tour

10 maart 2017

Compacte, maar volledige gids; laat toe om zelf verder te focussen op uitgekozen items. Zeer handig!

Tour

30 december 2016

Dik in orde!

Tour

22 oktober 2016

Mooie wandeling in Koblenz...nuttige info!

Tour

17 augustus 2016

zeer nuttig met geode info

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info