Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Lille - citytrip Rijsel

Citytrip Lille - Rijsel

Rijsel of Lille is het economische hart van het noorden van Frankrijk. Een stad met meer dan 1.1 miljoen inwoners en een belangrijke historische kern. Dit hart van de stad Rijsel ligt op amper 38 minuten sporen van Brussel of 20 minuten rijden vanuit Kortrijk. Het is een gezellig centrum dat geschiedenis en shopping gecombineerd heeft. Uiteraard met een snuifje cultuur.

De oude stad werd ernstig en mooi gerestaureerd. Veelal gebeurde dit zonder steun van de overheid. Daardoor huisvesten deze historische panden meestal luxe winkels of kantoren. De bevolkingsexpansie werd heel goed in de hand gehouden door het bouwen van nieuwe steden aan de rand. Villeneuve d'Ascq is hiervan een mooi voorbeeld. Rijsel zelf heeft dan ook geen grote woonblokken en telt slechts 150.000 inwoners.

De winkels liggen nagenoeg allemaal in het centrum. Het is dan ook één van de grootste shoppingsteden in een cirkel van 200 km. Eén van de modernste metro's (zonder bestuurder) ter wereld zorgt ervoor dat alle inwoners probleemloos in de kern van de stad komen.

Maar Rijsel lonkt ook naar Vlaanderen. Het TGV-station ligt in het centrum. De autosnelweg eindigt in een grote parking onder Euralille, op 500 meter van het kloppende winkelhart van de stad. Schrik vooral niet als je Nederlandstalige infoborden ziet. Je bent immers in Vlaanderen, maar Vlaams hebben ze hier nooit gesproken. De Lillois zijn er trouwens fier op 'Vlaming' te zijn, ook al begrijpen ze geen jota Nederlands.

We verkennen tijdens onze citytriip Lille de stad met een wandeling. Je krijgt een heleboel tips om tijdens je citytrip Rijsel te shoppen. We gaan ook even naar de nabijgelegen stad Roubaix.

Reviews - beoordelingen

Reacties citytrip Lille - citytrip Rijsel

Wilfried

Met de wandelroute van euroreizen is het niet nodig om het office de tourisme op te zoeken. Alle bezienswaardigheden met de toelichting zijn er in opgenomen. Ideaal om een stad leren te kennen.

Els Verbruggen

2 dagen Rijsel is een echte aanrader! Mooie pleinen, prachtige sfeer, leuke winkeltjes en sjieke winkels. rijsel is zeer goed tevoet te doen. Wij hebben de wandeling gedaan, ze brengt je overal. De parking waar je kunt starten, kost nu 4euro voor een hele dag parkeren, en is perfect gelegen.

co

zeer praktisch en voldoende volledig. wacht nu op beter weer

BSt

Het was een zeer interessante wandeling. Gelukkig was het goed weer, dat zorgde voor een extra. Met deze wandeling, die goed en juist is beschreven, zie je ook vele buiten de toeristisch gekende delen van de stad. Ook de plaatsen, die je zeker moet zien, restaurants, bijzondere winkels en cafeetjes zijn zo erg gemakkelijk te vinden Bij een volgende cityrip komt Eurozeizen.be zeker in aanmerking.

Chris

Ik vind het een heel practische toepassing, je hebt dadelijk alle uitleg over elke bestemming die je maar zoekt.

1 2

Promotie Rijsel (Lille)

3 dagen Lille (Rijsel) hotel*** incl. ontbijtbuffet: 139€ pp
3 dagen Lille (Rijsel) hotel*** incl. ontbijtbuffet: 139€ pp
Het zopas gerenoveerde Mercure Lille Centre Grand Place *** steekt volledig in de nieuwe stijl. Met deze promotie (tot 23/08/15) krijg je een upgrade naar een privilege kamer. Inclusief 2 overnachtingen inclusief ontbijtbuffet en welkomstdrankje en inclusief citytour (stadsrondrit). Je logeert in het hartje van de stad, 1 kind t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis WiFi op de kamer.
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen