Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Londen: Tower

Citytrip Londen: Tower

Wandeling Tower

start wandeling: metro Tower Hill
einde wandeling: metro London Bridge
wandelafstand: 2.5 km

Tower of London
adres: Tower Hill
metro: Tower Hill 
Voor een uitvoerige beschrijving, met alle details over de Beefeaters en de zwarte raven, klik hier.

Tower Bridge
adres: Tower Bridge Road
metro: Tower Hill 
De Tower Bridge is zowat het symbool van Londen. Geopend in 1894 voor het verkeer is het nu één van de grootste ophaalbruggen ter wereld. In iets meer dan één minuut tijd worden de duizend ton zware brugdelen naar boven gebracht. Nu komen er niet veel grote schepen meer langs en is de brug niet veel meer in werking. Niet getreurd, er is een zeer goed museum in één van de pijlers gehuisvest. Hier kom je alles te weten over dit technische wonder uit de 19de eeuw.

H.M.S. Belfast 
adres: Tooley Street
metro: London Bridge
Het oorlogsschip H.M.S. Belfast dat verankerd ligt op de Thames, ter hoogte van de Tower is ingericht als het Royal Navy Museum. Het heeft deelgenomen aan de landing in 1944 en vertelt je nu hoe hard het leven aan boord was.

London Dungeon
adres: Tooley Street
metro: London Bridge
Niet voor gevoelige zielen, hartlijders en mensen die nu al nachtmerries krijgen. Het is niet echt, maar je kunt het nauwelijks geloven. De wassen beelden jagen je de schrik op het lijf. De licht- en geluidseffecten brengen je in de sfeer van moorden en martelingen. De London Dungeon beschrijven als een 'griezelhuis' is te zacht uitgedrukt.

* toegang gratis is niet voor tijdelijke tentoonstellingen - steeds onder voorbehoud.
Copyright Foto: HRP 2001

Stadswandeling Londen City

Stadswandelroute Londen City

Dit is een unieke wandelroute in Londen City waarin je niet alleen langs de hoogtepunten komt maar eveneens langs onbekende plekjes en verborgen hoekjes. De wandelroute neemt minstens 2 dagen in beslag maar kan worden ingekort of in twee delen worden opgesplitst. De Millennium Bridge is het scheidingspunt. Meer informatie over deze wandeling in Londen kan je vinden in onze gratis te downloaden pdf-reisgids Londen City.

Gids downloaden

Reviews - beoordelingen

Reacties stadswandeling Londen City

Stephane Vermeulen

In een grootstad als london was deze brochure een grote hulp. Ter voorbereiding had ik alles al eens gelezen en de wandelingen in gpsformaat ingeladen. Vooral de shoppingwandeling viel in goede aarde bij de kids die zeker nog eens willen terugkomen (mijn bankkaart twijfelt nog :) )Bij een volgende citytrip zal ik de reisgids zeker terug gebruiken. Het is een overzichtelijke samenvatting met voor elke bezoeker van London een megagroot aanbod aan mogelijkheden waar hij, in functie van zijn interesse, zeker iets in zal vinden. Kortom een aanrader!

Peter Schijfs

Overzichtelijke beschrijvingen van de diverse te lopen routes. We gaan nog naar Londen en gaan ze uittesten. Heb verschillende routes gedownloaded waaruit blijkt dat verschillende routes elkaar overlappen. Wij gaan overigens het eerste weekend van juni wanneer in Londen de feesten zijn ivm 60 jarige regering Elisabeth.

Pascal Pauwels

Het is een echt leuke en complete brochure, met alles wat Londen te bieden heeft. Maar ik mis een beetje het 'alternatieve' Londen, dingen waar je als toerist niet meteen aan denkt, maar die een bezoekje meer dan waard zijn.

London Dungeon

Lange wachttijden aan de London Dungeon, we zijn er dan ook aan voorbij gegaan.

1

Promoties Londen

Londen 3 dagen hotel+ontbijt incl. Eurostar vanaf 179 euro pp
Londen 3 dagen hotel+ontbijt incl. Eurostar vanaf 179 euro pp
We hebben reeds een promotie vanaf 179 euro pp inclusief Eurostar. Er zijn een 10-tal arrangementen van 3 tot 4 dagen met hotels van 2* tot 4*. Het bekende hotel St-Giles*** temidden de shoppingstraten is reeds beschikbaar vanaf 239 euro pp. Een goed budgethotel in het centrum, Leigham Court*** kan geboekt worden vanaf 209€ pp.

Gratis reisgids Londen

LondenOnze reisgids (38 blz.) omvat drie stadswandelroutes met kaart, tips voor shopping, eten, trein, metro en auto + een beschrijving van de bezienswaardigheden. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Londen
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen