Vervoer naar Parijs en in Parijs: Thalys, metro

Reizen met de Thalys naar Parijs
De snelste manier, als je zich wenst te laten vervoeren, is de Thalys (TGV). Vanuit Brussel of Amsterdam zijn er vele dagelijkse verbindingen. Ga naar de NMBS-website voor uurregelingen, tarieven en online reservaties.

Reizen met het vliegtuig
Vanuit Brussel en Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar de luchthavens van Parijs. Alle luchthavens staan in verbinding met het centrum via een snelle metro, de RER. Deze metro verbindt de randsteden met het centrum en stopt alleen in de grote metrostations in Parijs (aangegeven met RER). Zoek het goedkoopste vliegticket op via de zoekrobot hier rechts of uitgebreid zoeken van vliegtickets via de grote zoekmodule . 

Reizen met de auto


Vervoer in Parijs
Parijs is niet zo groot. De kern, omringd door de Boulevard Périphérique of ringweg, meet 10 km doorsnede. Daarbinnen wonen meer dan 2 miljoen mensen. Het is vooral de randstad die druk bewoond is. Zo wonen er in totaal 10 miljoen mensen in Parijs. Deze moeten allemaal op de één of andere manier naar hun werk, de school of gewoon hun inkopen doen. De wegen zitten overvol, dan blijft er vooral het openbaar vervoer over. 

Lijnbussen vervoeren zo'n 2,5 miljoen mensen per dag, de metro meer dan 4 miljoen mensen per dag. Ondergronds zijn er twee soorten openbaar vervoer: de metro en de RER. De metro doet alle stations aan, de RER stopt alleen in de grote metrostations en is vooral bedoeld om de randsteden te verbinden met het centrum. Kaartje van de Parijse metro (Subwaynavigator) - Plannetjes van het openbaar vervoer (metro - bus - RER) in Parijs (Pdf-formaat). De portaalsite van het openbaar vervoer en het RATP.

Parkeren in de binnenstad is bijna een onmogelijke opgave, althans op een reglementaire manier. Heeft je hotel geen garage of voorbehouden parkeerplaatsen dan is het zeker af te raden om met je eigen wagen naar deze wereldstad te reizen. Er zijn zelfs niet voldoende parkeerplaatsen voor al de wagens van de stad zelf! De parkings kan je terugvinden op www.parkingsdeparis.com

TIP:
Paris Visite
is een vooraf aangekochte kaart waarmee je vrij gebruik kan maken van de Metro, RER en lijnbussen. Koop een kaart die geldig is voor de zones 1 t/m 3 dan kan je vrij rondreizen in het centrum van de stad. Je hebt de keuze uit 1, 2 of 3 dagen. Er is tevens een grote kinderkorting voorzien. Website van Paris Visite! Deze kaart kan je aankopen in elk metro- of treinstation in Parijs.

Boulevard Périphérique of de grote ringweg rond de kern van Parijs is voor vele toeristen de verschrikking. Nochtans is deze ringweg niet zo gevaarlijk als je een aantal regels in acht neemt. Op de BP (Boulevard Périphérique) zijn de afritten aangegeven door namen van poorten, bv. Porte de Bagnolet. Dus vooraf kijk je op je kaart welke 'poort' je moet nemen. Bij het naderen van de ringweg ga je dan ook in de richting van die bepaalde afrit rijden. Eénmaal op de BP is de voorrang aan rechts van toepassing. Dit betekent dat de voertuigen die de BP oprijden voorrang hebben. Gebruik dus alleen de rechterrijstrook voor het nemen van de volgende afrit.

De maximumsnelheid wordt zeer veel gecontroleerd. De verkeersborden boven de BP geven duidelijk aan wanneer je 'poort' of afrit nadert. Als je van de binnenstad komt is het belangrijk te weten of je de 'binnenring' of de 'buitenring' moet nemen, dat is de enige manier van bewegwijzering. Een kaart is dan ook onontbeerlijk. Moet de randstad aan je rechterkant liggen dan is dit de buitenring of 'boulevard exterieur', moet de kern van de stad aan je rechterkant liggen dan is dit de binnenring of 'boulevard interieur'. Veel succes!

Goedkoop een auto huren bij CarDelMar
CarDelMar biedt wereldwijd huurauto’s aan en onderscheidt zich door een zeer aantrekkelijk laag prijsniveau, waardoor de huurauto’s veelal tot wel 30% goedkoper zijn dan die van de gevestigde partijen. Het zijn All-inclusive prijzen zonder extra kosten, dit met een goede en snelle service. Vraag de prijzen van huurauto's op via CarDelMar.

Internationale lijnbussen
Eurolines vertrekt vanuit de belangrijkste steden in België en Nederland naar Parijs. Alle informatie kan je vinden op Eurolines.com

Reviews - beoordelingen

Reacties vervoer naar Parijs en in Parijs: Thalys, metro

Claessens

Ik ben zéér tevreden over jullie informatie,heb het al regelmatig gebruikt,nog eens extra bedankt

1

Promoties Parijs

3 dagen Parijs 4* hotel voor 105€ pp
3 dagen Parijs 4* hotel voor 105€ pp
2 nachten in Suite Novotel Paris Rueil-Malmaison **** (regio La Défense) » inclusief ontbijtbuffet, rondvaart op de Seine en parking (hotel ligt dicht bij afrit snelweg) » op 10 tot 15 min. metro (RER) van Parijs centrum » zeer ruime moderne kamers » inclusief gebruik WiFi, kluisje, frigo, ... » 2 kinderen tot 15 jaar gratis op kamer ouders incl. ontbijtbuffet » hoge klantenbeoordeling: 8,7/10 » geen reservatiekosten!

Toon promotie Parijs

 


 
Alle hotels   Alle hotels

 

Gratis reisgids Parijs

lorraine.jpgOnze reisgids (62 blz.) omvat vijf stadswandelroutes met kaart, tips voor shopping, eten, trein, metro en auto + een beschrijving van de bezienswaardigheden. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Parijs
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen