Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Parijs: 3-daags programma

Citytrip Parijs: UItgaan

Als het voor de eerste maal is dat je Parijs bezoekt is het moeilijk om een keuze te maken. We willen je hierbij helpen en je een paar tips meegeven.

 • Tip 1: de meeste musea zijn dicht op maandag!
 • Tip 2: bij de voorgestelde dagen gebruik je hooguit 2x per dag een metro, dan ben je goedkoper af als je een 'carnet' koopt van 10 tickets. Deze koop je aan de kassa bij de grote metrostations.
 • Tip 3: voorzie tijdens je citytrip een bezoek aan één van de drie grootwarenhuizen.
Gids downloaden

Dag 1:
Je eerste kennismaking met Parijs doe je het best via een boottocht. In Parijs staan een belangrijk deel van de hoogtepunten langs de Seine. Uitleg krijg je aan boord in meerdere talen. De bekendste maatschappijen liggen in de omgeving van Trocadero en de Eiffeltoren, daarom stellen we voor om het vervolg van je bezoek te doen a.h.v. de wandeling in deze omgeving.
 • Tip 1: de Eiffeltoren tot de 3de verdieping nemen (dit is de top) neemt ong. 3 uur in beslag!
 • Tip 2: is de drukte je te veel dan kan je even 'ontsnappen' in het rustige 'Musée Rodin'
 • Tip 3: niet te missen hoogtepunt is een bezoek aan het Hôtel des Invalides (Dôme)

Dag 2:
Een volle dag om het hart van de stad te bezoeken is zeker niet te veel. Daartoe hebben we een wandeling opgemaakt. Je start aan de unieke kerk La Madeleine, dichtbij de Place de la Concorde. In dit gedeelte van de stad liggen ook de grootwarenhuizen, misschien kan je er eentje meepikken? Als je een groot museum wil bezoeken zal je moeten kiezen: het Louvre of Musée d'Orsay, voor beiden is er te weinig tijd.
 • Tip 1: drie kerken moet je bezocht hebben: La Madeleine, Sainte-Chapelle en de Notre-Dame
 • Tip 2: ga zeker binnen in de piramide van het Louvre, zelfs als je het museum niet bezoekt
 • Tip 3: Mis zeker het unieke panorama niet: de rechte lijn van La Défense tot het Louvre

Dag 3:
Als afsluiter van je eerste citytrip naar Parijs eindigen in de omgeving van Montmartre is beslist een aanrader. Met onze wandeling op de 'Butte' (heuvel) kom je langs de belangrijkste plaatsen.
 • Tip 1: beklim de heuvel via de trappen, het heeft iets speciaals.
 • Tip 2: uiteraard bezoek je de basiliek, maar voorzie ook een uurtje voor de Place du Tertre.
 • Tip 3: het kerkhof van Montmartre moet je bezocht hebben, kleinschaliger en 'gezelliger' dan het grootse Père Lachaise, maar het heeft ook monumentale grafzerken.

Copyright Foto: © Photographer: Graça Victoria | Agency: Dreamstime.com

Reviews - beoordelingen

Reacties citytrip Parijs: 3-daags programma

Romain

De wandelroutes zijn zeker een aanrader voor wie Parijs de eerste maal bezoekt!!! We hebben in elk geval van 2 uitgestippelde routes dankbaar gebruik gemaakt : ).

Charlotte

Hartelijk bedankt voor de PDF ! Het is SUPER leuk! Ik ben mijn reis in Parijs aan het voorbereiden en de wandelingen lijken heel duidelijk en interessant !

Myriam

Heel goed. Ik vond het vooral ook fijn dat in de wandelingen ook enkele minder drukke punten opgenomen zijn.

Bart Slaets

Ondanks het feit dat we niet alle punten aandeden van de wandeling een perfecte begeleider om deze wereldstad te ontdekken. Recht-toe recht-aan info over de verschillende bezienswaardigheden. Handig in gebruik en zeer up-to-date!

Christel

Deze gids was gewoonweg super ! We hebben de 3 wandelroutes gedaan met de gids en het was heel leuk zeker de moeite waard!

1 2 3

Promoties Parijs

3 dagen Parijs incl. Thalys en ontbijtbuffet: va. 185€ pp
3 dagen Parijs incl. Thalys en ontbijtbuffet: va. 185€ pp
Hotel Mercure Gare du Nord La Fayette **** » inclusief ontbijtbuffet » kamer met airco en gratis WiFi » Seine rondvaart » inclusief Thalys h/t vanuit Brussel-Zuid » station Thalys op 200 m. van hotel » klantenscore 8,5/10

Gratis reisgids Parijs

lorraine.jpgOnze reisgids (62 blz.) omvat vijf stadswandelroutes met kaart, tips voor shopping, eten, trein, metro en auto + een beschrijving van de bezienswaardigheden. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Parijs
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen