Abonneren op deze Promoties RSS feed

Citytrip Parijs: 3-daags programma

Citytrip Parijs: UItgaan

Als het voor de eerste maal is dat je Parijs bezoekt is het moeilijk om een keuze te maken. We willen je hierbij helpen en je een paar tips meegeven.

 • Tip 1: de meeste musea zijn dicht op maandag!
 • Tip 2: bij de voorgestelde dagen gebruik je hooguit 2x per dag een metro, dan ben je goedkoper af als je een 'carnet' koopt van 10 tickets. Deze koop je aan de kassa bij de grote metrostations.
 • Tip 3: voorzie tijdens je citytrip een bezoek aan één van de drie grootwarenhuizen.
Gids downloaden

Dag 1:
Je eerste kennismaking met Parijs doe je het best via een boottocht. In Parijs staan een belangrijk deel van de hoogtepunten langs de Seine. Uitleg krijg je aan boord in meerdere talen. De bekendste maatschappijen liggen in de omgeving van Trocadero en de Eiffeltoren, daarom stellen we voor om het vervolg van je bezoek te doen a.h.v. de wandeling in deze omgeving.
 • Tip 1: de Eiffeltoren tot de 3de verdieping nemen (dit is de top) neemt ong. 3 uur in beslag!
 • Tip 2: is de drukte je te veel dan kan je even 'ontsnappen' in het rustige 'Musée Rodin'
 • Tip 3: niet te missen hoogtepunt is een bezoek aan het Hôtel des Invalides (Dôme)

Dag 2:
Een volle dag om het hart van de stad te bezoeken is zeker niet te veel. Daartoe hebben we een wandeling opgemaakt. Je start aan de unieke kerk La Madeleine, dichtbij de Place de la Concorde. In dit gedeelte van de stad liggen ook de grootwarenhuizen, misschien kan je er eentje meepikken? Als je een groot museum wil bezoeken zal je moeten kiezen: het Louvre of Musée d'Orsay, voor beiden is er te weinig tijd.
 • Tip 1: drie kerken moet je bezocht hebben: La Madeleine, Sainte-Chapelle en de Notre-Dame
 • Tip 2: ga zeker binnen in de piramide van het Louvre, zelfs als je het museum niet bezoekt
 • Tip 3: Mis zeker het unieke panorama niet: de rechte lijn van La Défense tot het Louvre

Dag 3:
Als afsluiter van je eerste citytrip naar Parijs eindigen in de omgeving van Montmartre is beslist een aanrader. Met onze wandeling op de 'Butte' (heuvel) kom je langs de belangrijkste plaatsen.
 • Tip 1: beklim de heuvel via de trappen, het heeft iets speciaals.
 • Tip 2: uiteraard bezoek je de basiliek, maar voorzie ook een uurtje voor de Place du Tertre.
 • Tip 3: het kerkhof van Montmartre moet je bezocht hebben, kleinschaliger en 'gezelliger' dan het grootse Père Lachaise, maar het heeft ook monumentale grafzerken.

Copyright Foto: © Photographer: Graça Victoria | Agency: Dreamstime.com

Reviews - beoordelingen

Reacties citytrip Parijs: 3-daags programma

Martine Audenaert

De wandelroute "3 dagen Parijs" is een aanrader voor wie de 1ste maal Parijs bezoekt. We hebben veel mooie dingen gezien.

Wim Liekens

Zoals in andere reacties te lezen is, vond ook ik de wandelroutes een aanrader!

Nele

Deze wandelroutes zijn een grote aanrader.. Wij zijn 2 dagen geweest en hebben van allemaal een deel gedaan met wat wij interessant vonden. Een ervan deden we volledig... De uitleg en kaarten zijn zeer nuttig! Echt genoten ervan!

Marc

Ik raadpleeg altijd jullie site voor een city trip We zijn nog niet naar Parys gegaan maar jullie voorstellen en wandelwegen lijken mij zeer interessant Zullen we zeker gebruik van maken Bedankt!

Romain

De wandelroutes zijn zeker een aanrader voor wie Parijs de eerste maal bezoekt!!! We hebben in elk geval van 2 uitgestippelde routes dankbaar gebruik gemaakt : ).

1 2 3 4

Promoties Parijs

3 dagen Parijs 4* hotel voor 105€ pp
3 dagen Parijs 4* hotel voor 105€ pp
2 nachten in Suite Novotel Paris Rueil-Malmaison **** (regio La Défense) » inclusief ontbijtbuffet, rondvaart op de Seine en parking (hotel ligt dicht bij afrit snelweg) » op 10 tot 15 min. metro (RER) van Parijs centrum » zeer ruime moderne kamers » inclusief gebruik WiFi, kluisje, frigo, ... » 2 kinderen tot 15 jaar gratis op kamer ouders incl. ontbijtbuffet » hoge klantenbeoordeling: 8,7/10 » geen reservatiekosten!

Toon promotie Parijs

 


 
Alle hotels   Alle hotels

 

Gratis reisgids Parijs

lorraine.jpgOnze reisgids (62 blz.) omvat vijf stadswandelroutes met kaart, tips voor shopping, eten, trein, metro en auto + een beschrijving van de bezienswaardigheden. Alles gratis te downloaden.

Download nu reisgids Parijs
 • Euroreizen.be als homepage instellen
 • Stuur ons je opmerkingen