Nieuwsitem

Driedaags folklorefestival in De Panne
Driedaags folklorefestival in De Panne

Op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 augustus vindt het driedaags folklorefestival plaats in De Panne. Dit festival is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde. Ook dit jaar brengen verschillende groepen schitterende dansen én wereldmuziek, kortom zij ‘kleuren’ het plein voor het gemeentehuis, telkens vanaf 20.00u.

Programma
Dinsdag 9 augustus om 20.00u:
- Serbian National Ensemble ‘Stari Dušanovac’ (Belgrado)
De groep ‘Stari Dušanovac’ werd opgericht in 1971 in Belgrado, Servië. Zij hebben een succesvolle show met originele folkloredansen, authentieke klederdracht en folkloremuziek en daarom is de groep een graag geziene gast op podia over de hele wereld.
- Poolse Volksdansgroep ‘Wisla’ (Genk)
Wisla (De Weichsel) is de stroom die heel Polen doorkruist. Zoals de Wisla doorlopen we met ons programma verschillende streken van Polen, in zang en dans, opgesmukt in kleurrijke klederdrachten.

Woensdag 10 augustus om 20.00u:
- Internationaal Dansensemble ‘Paloina’ (Nederland)
Paloina heeft een uitgebreid repertoire met dans en muziek uit verschillende landen: Albanië, Armenië, Bulgarije, Hongarije, Ierland, Macedonië, Mexico, Polen, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Turkije.

Donderdag 11 augustus om 20.00u:
- Internationaal Dansensemble ‘Vai a Heva Ote Henua’ (Polynesië)
De groep ‘Vai a Heva Ote Henua’ is gewijd aan de demonstratie van dansen, rituelen en cultuur van Polynesië en bestaande uit een multiculturele groep muzikanten en dansers die in Spanje verblijven.
- ‘Rhythm Performing Arts’ (Ahmedabad, India)
De organisatie ‘Rhythm Performing Arts’ werd opgericht in 1997 en bestaat uit een grote groep jonge mensen, kinderen en volwassenen die samen hun traditionele cultuur, in de vorm van dans, muziek en traditionele klederdracht, willen beschermen en in stand houden.

De toegang voor dit evenement is volledig gratis. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de evenementenbrochure ‘11. Deze is gratis te verkrijgen bij Toerisme De Panne (Zeelaan 21) en aan de ‘toerismobiel’ (diverse locaties tijdens de zomer). Deze brochure is ook beschikbaar op www.depanne.be.

Meer informatie
Toerisme De Panne, Zeelaan 21, 8660 De Panne, tel. 058 42 18 18
toerisme@depanne.be - www.depanne.be (AM)

Nieuwsbrief

Gratis reisnieuwsbrief.
Reistips, promoties, reisroutes, aanbiedingen voor een weekendje weg, ...


Inschrijven op de nieuwsbrief
E-mail adres

Archief nieuwsbrieven
Meer informatie
Je e-mail adres beheren
  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen