Autoroute IJsland - Dag 1

Autoroute IJsland - Dag 1

Na een vlucht van 3 uur vanuit Brussel landen we met een vertraging van zowat 30 minuten op de luchthaven Keflavik. We worden er met een mini-busje opgehaald door Michael van het autoverhuur bedrijf IRent.is. De volgende 10 dagen stelt hij ons graag een jeep ter beschikking. Nadat hij ons met de nodige humor de nodige formaliteiten uitlegt, krijgen we de sleutels waarna we kunnen starten.
Meer info en reservaties via de website www.irent.is

 We stoppen eerst bij Bonus supermarkt om wat proviand in te slaan, waarna we koers zetten richting onze eerste stop: Krýsuvík Seltun.

Krýsuvík Seltun

Krýsuvík Seltun is één van de meeste actieve heet water gebieden in het zuiden van IJsland. Zwavelzuur, water en gassen maken dat de bodem groen, geel en rood kleurt en het er naar rottende eieren ruikt. Pruttelende en kokende modderpoelen. Via een houten wandelpad kunnen we het gebied bezoeken. Warme en stinkende dampen slaan je hier en daar in het gezicht. Indrukwekkend !

Blue Lagoon

De lagune is eigenlijk een kunstmatig meer en ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden en is rijk aan zout en mineralen. Blue Lagoon vormde zich in 1976 als het resultaat van het koelwater van de geothermische centrale van Svartsengi (zwarte weide) die er werd gebouwd.
We kozen voor de comfort formule, waarbij we in ons toegangsticket een gratis drankje naar keuze zit en het gebruik van badhanddoeken. Na de verplichte douche duiken we het warme water in. Het is er heerlijk relaxen, en een ideale start van onze 10-daagse autoroute.
Meer info en reservaties via de website www.bluelagoon.com

Ondertussen is het al na middernacht en is nog steeds niet echt donker. Dit wordt wennen.

Gratis reisgids IJsland downloaden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info