Autoroute IJsland - Dag 2

Autoroute IJsland - Dag 2

Snorkelen in Þingvellir

Vandaag zetten we koers richting Þingvellir. We gaan snorkelen in Silfra, tussen de tectonische platen van Noord-Amerika en Europa. Het water is glashelder; je kan onder water wel 100 meter diep zien. Het is er echter ook ijskoud, zo'n 3°C.

Þingvellir nationaal park

Þingvellir is een van de drie grote nationale parken van IJsland en is voor het land en voor de bevolking van groot nationaal belang . Op deze plaats werd in 930 het Alþing gesticht en dit behoort tot het Unesco werelderfgoed. Hier kwam men elk jaar zomers bijeenkwam om meningsverschillen en conflicten uit te praten en indien nodig te beslechten. 

Geysir en strokkur

Geysir heeft een diameter van 14 meter en is de grootste geiser van IJsland. Vroeger spoot hij om de 30 minuten zo'n 40 tot 60 meter hoog. Momenteel is de Geysir echter maar enkele keren per dag meer actief en spuit nog een 5 tot 6 meter. Een kleinere maar wel zeer actieve geiser is de Strokkur. Elke 5 minuten spuit hij kokend water tot 20 meter hoog.

Gulfoss waterval

Gullfoss of Gouden waterval bestaat uit twee trappen en ligt op de Hvítá of witte rivier. De twee trappen staan haaks tegenover elkaar. De gehele waterval is zo'n 32 meter diep en zorgt voor een indrukwekkend uitzicht.

Kerið krater

Kerið is een kratermeer dat ontstond in een explosiekrater en is 55 meter diep. We maken er een wandeling over de kam waardoor we een mooi zicht hebben over de omgeving.

Reykjadalur warmwaterriviertje

Een pittige bergwandeling van een uurtje dat langs kokende en rokende modderputten loopt om naar het warmwaterriviertje van Reykjadalur te gaan. Het is al 22 uur wanneer we aan onze bergwandeling beginnen. Er is geen haast bij om voor zonsondergang terug aan de auto te zijn, het wordt hier toch nooit echt donker. Het is zalig om in het warme water te liggen terwijl de luchttemperatuur zo'n 4 graden is, omgeven door stoompluimen. Een ideale ontspanning na een lange dag en 300 km in de auto.

Gratis reisgids IJsland downloaden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info