Autoroute IJsland - Dag 8

Autoroute IJsland - Dag 8

Drangey eiland

Gisteren werd de trip naar Drangey eiland spijtig genoeg afgelast wegens teveel wind. Vandaag zijn de weersomstandigheden ideaal en kunnen we uitvaren. Het eiland ligt in de baai van de Skagafjörður fjord en is het overblijfsel van een 700.000 jaar oude uitgestorven vulkaan. Het is een paradijs voor vogels. Maar ook in legendes over reuzen en straffe verhalen over vogelvrij verklaarden speelt het eiland een rol. Er werd voor het eerst over gesproken in een IJslandse saga als de schuilplaats van de vogelvrij verklaarde Grettir, die er zich samen met zijn broer Illugi en zijn slaaf Glaumur rond 1031 verscholen hield.
Er is een grote verscheidenheid aan vogels te vinden op Drangey, waaronder papegaaiduikers en ook grote kolonies zeekoeten. Je kan er ook alken, drieteenmeeuwen, noorse stormvogels, raven en valken vinden.
Samen met een groepje jongeren die op schooluitstap zijn, varen we naar het eiland. Het eiland ligt zo'n 7 km van de kust. Na het aanmeren op het eiland, beklimmen we via touwen en een ladder de stijle wand naar de top. Boven even uitrusten en een warme chocomelk drinken. Daarna rapen de jongeren naar jaarlijkse gewoonte eieren van de vogels. In de terugvaart stoppen we om te vissen. Al snel hebben we pollak aan de haak. De vissen worden na het vangen terug in het water gezet. Net voor we aanmeren, springt de IJslandse jeugd overboord om in het ijskoude water naar de oever te zwemmen. Ze warmen zich op in de natuurlijk hotpot van Grettislaug.
Meer info en reservatie: http://www.drangey.net/

Glaumbær

Onderweg stoppen we aan het Glaumbær museum. Je kan er huizen zien uit de 18e en 19e eeuw, in turfstijl gebouwd. Deze bouwstijl is typisch voor de IJslandse boerderijen tot de jaren 1900.

Bakkaflöt

De gastvrijheid van onze gastheer Fimmur is grenzeloos en zo kunnen we deze avond overnachten in één van zijn cottages op het avonturenterrein van Bakkaflöt. Vanuit onze cottage hebben we zicht over de bergen in de wijde omgeving. Morgen gaan we samen met Bakkaflöt raften. Je kan er ook paintballen en voor de kinderen is er een heus avonturenpark gebouwd. 's Avonds kan je er proeven van de typische IJslandse keuken.
Meer info en reservatie: http://bakkaflot.com/

Gratis reisgids IJsland downloaden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info