Nieuwsbrief

Inschrijven op nieuwsbrief

Je e-mail adres beheren

Wandelen met Euroreizen en Reisroutes

Voor Haspengouw hebben we 2 wandelroutes die je gratis kan downloaden. Je krijgt een goede beschrijving, tips over bezienswaardigheden en de route + een wandelkaart. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

  • Luswandeling in hartje Haspengouw en de bloesemstreek. Hiervoor kozen we Groot-Gelmen uit met het mooie Château de la Motte. De route is iets meer dan 5 km lang en brengt je door een gevarieerd landschap.
  • Luswandeling in Borgloon, parel van Haspengouw. Een 8.5 km lange wandeling brengt via de prachtige stadskern van Borgloon naar de natuur met een vierkantshoeve, vele kerken en een belevenisboomgaard.
  • Stadswandeling in Tongeren. Je kan er niet naast kijken ... de Romeinen hebben hier een nederzetting gehad. Je wandelt langs restanten, voorbij Ambiorix en het vernieuwde museum, maar ook de basiliek staat op het programma.
Abonneren op deze Promoties RSS feed

Wandelen en fietsen in Haspengouw

Wandelen en fietsen in Haspengouw

Limburg is één groot Fietsparadijs: prachtige fietspaden in een schitterende natuur en langs een schat aan bezienswaardigheden, een uitgelezen keuze van lekkere hapjes op terrasjes onderweg, een Fietsroutenetwerk waarop verloren rijden uitgesloten is, fietsvoorzieningen zoals je die nergens vindt ,… Wat waar is voor fietsen in Limburg geldt in het kwadraat voor fietsen in Haspengouw; een landschap dat zijn gelijke niet heeft in de Lage Landen, nog meer schitterend gelegen kastelen en oude kerken, een nog grotere variatie aan smikkelgerief, … Heb je geen zin om zelf uit te zoeken hoe je zoveel mogelijk moois in één fietstocht kan verwerken, raadpleeg dan de Fietsgids Limburg van Uitgeverij Lannoo. Een andere manier om het fietsplezier te verhogen is de Verhalenfluisteraar. Deze combinatie van GPS, audio- en videogids begeleidt je langs enkele trajecten in Haspengouw. Reservatie van een verhalenfluisteraar kan gebeuren op 0800/96.967. Op hetzelfde nummer kan je trouwens ook terecht voor een huurfiets van Toerisme Limburg.

Het heuvelende Haspengouw kun je voortaan ook verkennen met een fiets met elektrische hulpmotor. Ze zijn te huur in: Bilzen (Alden Biesen), Sint-Truiden (Grote Markt) en in de Voerstreek.

Wandelaars worden in Haspengouw net zozeer verwend als fietsers. Ook voor hen is er een ruim en gevarieerd aanbod van bewegwijzerde routes. Overal vind je prachtige wandelgebieden en –routes waar je in alle rust van de natuur kan genieten. Wandelroutes starten vaak op zogenaamde “greenspots”; je vindt ze in Mettekoven, Heks, Vrijhern, Bilzen, Sint-Truiden, Borgloon en Kortessem. Andere gemeenten bieden eveneens bewegwijzerde wandelpaden, er is immers nog veel groene wandelruimte in de regio. Voor interessante stadswandelingen moet je in Tongeren of Sint-Truiden zijn.

Foto: Michaël Dehaspe

Reviews - beoordelingen

Hotels Haspengouw

Promotie Haspengouw

2 dagen Haspengouw, Tongeren: 75€ pp
2 dagen Haspengouw, Tongeren: 75€ pp
Verblijf in hotel Eburon**** in Tongeren, gelegen pal in het hart van de stad en gevestigd in een voormalig klooster. Het is verbouwd tot een zeer indrukwekkend en modern hotel met gratis WiFi op de kamers, arico, iPod docking station, flatscreen, ...Er is een wijnbar en een brasserie. Inclusief 1 overnachting met ontbijtbuffet, wandelkaart en ticket voor het Gallo-Romeins Museum.

Toon hotelpromotie

 

  • Euroreizen.be als homepage instellen
  • Stuur ons je opmerkingen