Haspengouw: autoroute door het land van fruit

Ontdek op de autoroute Haspengouw natuur en cultuur in de ban van het fruit

De autoroute Haspengouw is opgevat als een verbinding tussen de wandel- en fietsmogelijkheden die we in Haspengouw aanbieden. Je gaat op verkenning in het centrum van Sint-Truiden, onze startplaats van de autoroute Haspengouw. Je kan luswandelingen doen in Borgloon, Wilderen en Groot-Gelmen. Ondertussen geniet je van de prachtige natuur, de bloesems (april-mei), de boomgaarden, het monumentale verleden en het vele lekkers.  Lees meer

  • Start de autoroute Haspengouw vanuit Sint-Truiden
  • Maak je keuze uit je beleving van de fruitstreek
  • Stap uit voor een luswandeling in het fruitlandschap of een stadswandeling
  • Haal de fiets van het rek en trap door het golvende Haspengouw
Autoroute downloaden

(onderdeel van onze reisgids)

Met twee korte fietsroutes met start vanuit Sint-Truiden en Mettekoven, die desgewenst kunnen uitgebreid worden, fiets je bijna letterlijk tussen het fruit, kom je in prachtige stukjes natuur, leiden we je langs twee brouwerijen, het natuur- en recreatiepark het Vinne en de gravenstad Borgloon. Een stadsbezoek aan Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw, met talrijke monumentale schatten als het stadhuis, de Abdijtoren, de begijnhofsite, de vele kerken, … kan je inlassen wanneer je ook maar wilt.

Beleef het prachtige Haspengouw. Het ene moment rij of stap je midden de fruitboomgaarden, een ander moment kom je in charmante ‘fruitdorpjes’ als Mettekoven, Groot-Gelmen en de historische stad Borgloon. Wat een constante is, is de afwisseling van fruitboomgaarden, glooiende landschappen, stille natuurplekjes, charmante dorpjes en historische steden, vruchtbare akkers, kastelen en de in deze streek markante vierkantshoeves.
Je merkt het, Haspengouw biedt véél, heel veel. Tijd om je tanden erin te zetten.

Reviews en beoordelingen Autoroute Haspengouw

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute Haspengouw? Plaats je beoordeling

Tour

25 april 2017

mooie streek, prima route waar alle aspecten van de streek aan bod komen. Zeker de moeite waard om te doen. Vooral als de bloesems in volle glorie staan.

Tour

23 april 2017

Het was geweldig, zeker nog een keer met de motor overdoen👍 SUPER!!!

Tour

23 april 2017

De autoroute Haspengouw was een aangename rit met een mooie combinatie van natuur en bezienswaardigheden.

Tour

22 april 2017

het was top het weer prachtig alle bloesems kersen peren appels al in bloei voor herhaling vatbaar

Tour

21 april 2017

Een overnachting in Tongeren geboekt van zaterdag op zondag, zaterdag een beetje door Tongeren kuieren, zondag s'morgens de antiek en brocant markt bezocht, in de namiddag de bloesem route gereden. Het is echt mooi als de bomen in bloesem staan, een aanrader.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info