Reisgids Berlijn gratis downloaden?

Mis niets tijdens je citytrip Berlijn, download de gratis stadsgids Berlijn

Berlijn bezoeken met onze reisgids is meer dan alleen de stad zien. De reisgids laat je Berlijn ontdekken, Berlijn voelen, Berlijn proeven, kortom Berlijn beleven. Wat ook je voorkeur heeft monumenten, musea, parken, kastelen, spitstechnologie, het oorlogsverleden, of wat ooit de DDR was, onze gratis reisgids brengt je overal heen. Lees meer

Download onze gratis reisgids en plan gemakkelijk je citytrip Berlijn. 
Reisgids Berlijn
Reisgids Berlijn gratis downloaden?
  • Ontdek bekend en minder bekend Berlijn
  • Wandel door de geschiedenis van de stad
  • Gratis gids bevat 2 stadswandelroutes
  • Ontdek nog 3 extra stadswandelingen
    voor slechts € 5, lees meer
  • Meer dan 80 pagina's informatie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5
Foto's: iStockphoto.com

Het maakt niet uit hoe je het liefst reist, te voet of met het openbaar vervoer, met deze gratis reisgids kun je gemakkelijk overal komen op de manier dat jij wilt. We beschrijven de topattracties, maar laten je ook de wat minder bekende bezienswaardigheden zien. Bovendien kun je verschillende wandelroutes in de reisgids vinden, die je in een keer langs alle hoogtepunten van de stad brengen. 

Wat moet je zeker gezien hebben?

Tijdens een bezoek aan Berlijn moet je natuurlijk de Berlijnse Muur gezien hebben. Wandel langs de overblijfselen van de muur en bezoek het documentatiecentrum om een idee te krijgen van hoe het er toentertijd aan toe ging en hoe het was voor de inwoners van de stad. Vergeet ook zeker niet langs de East-Side-Gallery te gaan, je kunt hier prachtige kunstwerken bewonderen die op overblijfselen van de muur zijn gemaakt.

Ook een bezoek aan het Hauptbahnhof mag niet ontbreken. Dit is het belangrijkste spoorwegknooppunt van heel Europa en is recent vernieuwd. De architect heeft er een prachtig gebouw van gemaakt en vooral de stationshal is een bezoekje waard.

Als je in Duitsland bent kun je meteen gebruik maken van de gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Er is een museum dat speciaal aan de DDR is gewijd en je kunt ook het herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog bezoeken.

Verder zijn er nog een heleboel kerken en andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Maar we raden je vooral aan om naar Potsdam te gaan. Hier vind je prachtige paleizen die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Reviews en beoordelingen Reisgids Berlijn

Heb je zelf tips of opmerkingen over Berlijn: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Tour

22 februari 2017

Heel handig !! Wij gaan met enkele vriendinnen naar Berlijn voor een weekend en hebben aan de hand van deze gids onze planning kunnen opmaken. Nu zijn we zeker dat we de de dingen gaan zien die we absoluut moeten zijn en dat met de hulp van een uitgestippelde wandeling en uitleg ! We hebben er zelf niet te veel voorbereiding in moeten steken. Dat maakt het ons wel gemakkelijk ! Berlin, here we come!

Tour

30 januari 2017

Heel interessante reisgids. Je kan op voorhand plannen wat je zo allemaal gaat bezoeken. Goede uitleg. Je weet waar je aan begint.

Tour

23 januari 2017

Het is een fantastische gids, zeker als je een aantal dagen in Berlijn verblijft. De wandelingen zijn zeer mooie en accuraat beschreven en omdat ze een bepaald thema hebben, kan je dan bewust de hele dag een bepaalde interesse volgen, bijvoorbeeld “de muur” inclusief de oost en west cultuur en geschiedenis. Een andere dag kan je al de belangrijke monumenten en gebouwen ontdekken. Je komt ook op minder toeristische plaatsen.

Tour

10 januari 2017

Goede informatie en tips. De stad zo goed kunnen bekijken en eigenlijk geen hoogtepunt overgeslagen op deze manier. Een aardige wandeling van 9 kilometer. Inderdaad beter om er meerdere dagen over te doen. 1 dag is aardig doorstappen.

Tour

10 januari 2017

We zijn juist terug van een weekendje Berlijn en hebben goed gebruik gemaakt van deze gids. We hebben de wandeling 'Hoogtepunten van Berlijn' gedaan, en konden via het plannetje heel duidelijk de weg vinden. Ook de uitleg was super. Mooie uitleg, interessant, en vooral niet te uitgebreid (wat in sommige gidsen wel het geval is). Heel leuke stad, maar wel groot. 3 dagen is echt wel te kort. We zullen dus zeker nog 's moeten teruggaan. We love Berlin!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info