Stadswandeling Berlijn langs dé bezienswaardigheden

Wandeling van Alexanderplatz naar Friedrichstrasse, gratis te downloaden

We brengen je met deze wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn. Het is evenwel door de omvang van Berlijn niet mogelijk om in deze wandeling ook de Kurfürstendamm op te nemen. Deze wandeling is goed voor meer dan één dag. Lees meer

Volg onze stadswandeling en kom in een keer langs alle belangrijke hoogtepunten van de stad. 
  • Kom langs de hoogtepunten van Berlijn
  • Vertrek bij de Alexanderplatz
  • Eindig in de Friedrichstrasse
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Stadswandeling Berlijn bezienswaardigheden op de kaart

 De stadswandeling is nogal lang en aangezien er zoveel bezienswaardigheden langs de route liggen is het moeilijk om de route in een dag te doen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de wandeling langs verschillende metrostations komt. Als je geen tijd meer hebt, of moe bent, kun je er voor kiezen om de wandeling even te onderbreken en later te hervatten. Je hoeft daarvoor alleen maar naar het dichtstbijzijnde metrostation te reizen.

We beginnen onze wandeling bij de Alexanderplatz en lopen verder in de richting van het Rotes Rathaus. Dit is meteen onze eerste bezienswaardigheid. Vervolgens lopen we verder en kun je er voor kiezen om een stop te maken bij het Pergamonmuseum. Dit museum is werelberoemd en bovendien het belangrijkste museum ter wereld over de oudheid.

Na een bezoekje aan het museum vervolgen we onze weg in de richting van Checkpoint Charlie. Dit is een oude grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Je kunt hier onder andere foto's zien van mensen die probeerden een tunnel te graven om zo in het Westen te komen.

Even later lopen we verder naar het ondergrondse documentatiecentrum, waar de tentoonstelling Topographie des Terrors wordt gehouden. Deze tentoonstelling is gewijd aan de terreurdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hierna komen we aan bij Potsdam. Je kunt hier prachtige paleizen en kastelen bewonderen. De meeste ervan staan overigens op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Iets verderop vinden we de Brandenburger Tor. Deze 18e eeuwe stadspoort was van groot belang voor de stad en is hét symbool van Berlijn.

Uiteindelijk komen we bij het eindpunt van onze wandeling: de Friedrichstrasse.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling hoogtepunten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Berlijn: hoogtepunten? Plaats je beoordeling

Tour

6 november 2016

Jullie routebeschrijving is heel bruikbaar. Ik heb ze soms maar gedeeltelijk gevolgd en/of gespreid over andere dagen. Het is duidelijk en de info over de gebouwen is beknopt maar voldoende. Ter hoogte van de Bebelplatz hebben we wel wat moeten zoeken omwille van werken rond de Opera.

Tour

2 september 2016

alles zeer goed uitgelegd dank u

Tour

12 augustus 2016

Zeer goede routes die je langs belangrijkste bezienswaardigheden leiden. Een uitbreiding met een route in Potsdam zou het nog sterker kunnen maken. Op de kaartjes zou ik eventueel een paar extra straatnamen toevoegen zodat positie en route nog iets duidelijker worden. Maar als je even zoekt, kom je er wel uit.

Tour

3 augustus 2016

Een prima route voor de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Berlijn. Zelf een combinatie van 2 routes gemaakt - alleen mogelijk als je niet alle musea in gaat :-). De wandeling heet terecht 'hoogtepunten'. Wanneer je meer 'authentieke' sfeer wilt proeven kun je altijd met de metro naar een van de grotere stations gaan en daar door de straten slenteren. Ook als je route volgt kun je af en toe zelf een uitwijk maken als je een goede stadsplattegrond bij je hebt. Wij hebben genoten van ons verblijf in deze geweldige stad.

Tour

30 juli 2016

Goede leidraad om de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn te verkennen. Je komt voorbij de toeristische trekpleisters van de stad, maar het zou fijn zijn om ook meer authentieke wijken te leren kennen.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info