Citytrip Gent? Alle bezienswaardigheden van Gent

Download de gratis stadgids en ontdek de historische gebouwen in Gent

Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Daarom beperkt het hier beschreven wandeltraject zich tot de hoogtepunten in het stadscentrum. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen. De geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Bovendien is Gent ook een bijzonder gezellige stad, zowel voor bezoekers als voor de bewoners, met ook een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken. Lees meer

  • Verken Gent op vele manieren
  • Loop langs alle bezienswaardigheden
  • Ontdek de boeiende musea
  • Maak kennis met het historische Gent
  • Ontdek de lekkere en leuke horecazaken

Gratis reisgids Gent?

Gratis reisgids downloaden

Gent heeft wel meer mooie plekjes dan alleen maar in de Kuip: de omgeving van het Oud-Begijnhof bijvoorbeeld, met aansluitend de Rabottorens, een stukje Gent dat al evenzeer een eeuwenoude geschiedenis heeft. Het Oud-Begijnhof met zijn unieke sfeer dateert van de 13de eeuw.

Gent telt heel wat waardevolle musea die je via een wandeltraject met elkaar kan verbinden. Je zal merken dat het aanbod zeer verscheiden is: van volkskunde tot design, van klassiek tot modern, van stads- tot kindermuseum. Elke bezoeker zal zijn gading vinden tussen de rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen. Bovendien is er met de laatste uitbreiding, het stadsmuseum STAM, nu zelfs een heus 'museumkwartier' in Gent: vier topmusea in een straal van 500 meter.

Reviews en beoordelingen citytrip Gent

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gent? Plaats je beoordeling

Tour

4 januari 2017

Superhandige reisgids ! Je leert de stad gestructureerd kennen, waarbij je de nodige info hebt over de meest waardevolle plekken. We gebruiken altijd opnieuw de gids van Euroreizen als we ergens voor de eerste keer komen, nooit zijn we teleurgesteld. Top.

Tour

22 oktober 2016

De reisgids was van bijzondere waarde bij het bezoeken van de historische monumenten van Gent, zowel bij de voorbereiding van het bezoek als tijdens de gevolgde wandelroutes. Via de in de reisgids verstrekte websites kon vooraf al bezoekersinformatie van de diverse monumenten worden verkregen.

Tour

1 oktober 2016

een hele goede tip is zeker boeken in gent is de moeite wij gaan het nog eens doen

Tour

11 augustus 2016

Wij hebben met 5 personen de voorgeschreven wegwijzer gevolgd, zowel deze van het historisch centrum als deze van het kunstenkwartier. Een uitstekende volgorde alhoewel het tweede deel nogal lang uitviel, maar wij waren 3 dagen in Gent en konden dus het bezoek spreiden. Ook een degelijke uitleg van de bezienswaardigheden op de route! Bedankt.

Tour

20 mei 2016

Gent vind ik heel mooi dank u voor de gids

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info