10 manieren om geld te verdienen tijdens het reizen

10 manieren om geld te verdienen tijdens het reizen

Vertrek je binnenkort voor een lange tijd op reis en wil je graag onderweg wat bijverdienen? Of droom je van een job waarbij de wereld jouw werkplek is? Het is natuurlijk een ideaal scenario: verschillende plekken ontdekken zonder dat je spaarrekening helemaal wordt geplunderd of je een persoonlijke lening moet afsluiten.

Maar hoe doe je dat nu concreet; geld verdienen tijdens het reizen? Het gratis financiële vergelijkingsplatform TopCompare.be geeft je enkele mogelijke manieren ter inspiratie.

Ga freelancen

Wil je werken, maar ook veel op reis kunnen gaan? Dan is freelancer worden waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om dat te doen. Als zelfstandige freelancer bepaal je jouw eigen werk en agenda. Zolang je ervoor zorgt dat jouw opdrachten op tijd af zijn, kan je dus werken waar en wanneer je dat wil.

Er zijn verschillende beroepen die je als freelancer kan uitoefenen. Denk maar aan journalist, grafisch designer of fotograaf. Vergeet niet dat je om freelancer te worden wel enkele wettelijkheden in orde moet brengen, zoals het inschrijven aan het ondernemersloket en het activeren van je btw-nummer.

Start een reisblog

Heb je een creatieve pen? Dan kan je ook een reisblog starten. Dat is niet alleen leuk voor jezelf om terug te blikken op je reisherinneringen, maar kan ook interessant zijn om geld mee te verdienen. Wanneer je veel volgers of lezers hebt, kan je betaalde samenwerkingen onderhandelen met bijvoorbeeld hotels, reisagentschappen of toeristische attracties en erover schrijven op je blog. Als influencer kan je dan bijvoorbeeld gratis in het hotel logeren of iets promoten tegen betaling.

Word een digital nomad

Als digital nomad werk je terwijl je rondreist. Je kan een digital nomad worden als een laptop en een goede internetverbinding het enige zijn wat je nodig hebt om te werken. Je werkt dus locatie-onafhankelijk en hebt geen vaste verblijfplaats. Het is gemakkelijker om een digital nomad te worden als je start als zelfstandige freelancer.

Als je natuurlijk in loondienst werkt en een goede baas hebt, dan kan je hem ook vragen om (af en toe) vanuit het buitenland te werken. Beroepen als journalist of sociale media manager lenen zich hier perfect toe.

Werk in de horeca

Overal ter wereld vind je natuurlijk bars, restaurants, koffiehuizen of hotels. Zeker in het hoogseizoen is het er druk en dus werk genoeg. Je kan binnenspringen en vragen of ze (tijdelijk) iemand nodig hebben. Zo leer je meteen ook veel nieuwe mensen kennen.

Word seizoensarbeider

Als je niet bang bent om je handen vuil te maken en je graag buiten bent, kan je een job als seizoensarbeider overwegen. Zo kan je meehelpen in land- of tuinbouwbedrijven die tijdelijk hulp nodig hebben bij het plukken of telen van fruit, groenten en bloemen.

Geef taalles

Spreek je vlot Engels en zie je jezelf wel voor een klas staan? Dan kan je in het buitenland ook taalles gaan geven. Aan een job als taalleerkracht geraken, gaat gemakkelijker via de website van TEFL (Teaching English as a Foreign Language). Daarop staan allerlei open vacatures voor fulltime, parttime of tijdelijke jobs.

Bij je sollicitatie moet je wel een TEFL-certificaat kunnen voorleggen, waarvoor je eerst een cursus moet volgen. Er zijn natuurlijk ook andere talen, zoals Frans en Spaans, waarin je taalles kan geven.

Word ski-, surf- of een ander soort instructeur

Kan je goed skiën, snowboarden, surfen of bijvoorbeeld duiken? Laat je dan officieel opleiden tot instructeur en breng jouw dagen door met dat wat je het liefste doet. In verschillende landen bieden ze zo’n trainingen aan waarna je meteen aan de slag kan. In de winter kan je kinderen leren skiën in de Oostenrijkse Alpen en in de zomer kan je toeristen leren surfen in Portugal. Geld verdienen met jouw hobby? Het kan echt!

Werk op een cruise

Geld verdienen en bij wijze van spreke elke dag ergens anders aan wal gaan? Het kan als je gaat werken op een cruiseschip. Kok, barman, kapper, poetsvrouw, entertainer, … er zijn genoeg jobs op een cruiseschip. Hoewel het hard werken is, kan je wel goed geld verdienen en ondertussen de hele wereld verkennen. Over eten en een slaapplek hoef je jou bovendien geen zorgen te maken. Lees hier meer wat je moet weten over op cruise gaan.

Promoot hotels of reisorganisaties

Heb je duizenden volgers op jouw socialemediakanalen? Dan kan je veel geld verdienen als reisinfluencer. Met een slim marketingplan kan je onder andere hotels of reisorganisaties overtuigen om een samenwerking te doen. Daarvoor kan je geld vragen, maar je kan het ook voor niets doen als ze jou gratis laten overnachten of vliegen bijvoorbeeld.

In dat laatste geval verdien je geen geld, maar bespaar je wel enorm op reiskosten. Meer leuke content betekent vaak ook meer volgers en dan kan je opnieuwe grotere samenwerkingen binnenhalen.

Werk als reisbegeleider

Ben je geboeid door een job in de toerismesector? Ga dan werken als reisbegeleider of animator in een hotel of vakantiepark. Je ontvangt toeristen, organiseert uitstappen, verzorgt de animatie en helpt hen om hun vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Soms mag je ook gratis verblijven en eten en hoef je jouw verdiende centjes daar al niet aan uit te geven.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info