Geniet van wintersport in Italië

Verken mooie skigebieden als Courmayeur, Merano, Arabba en Brixen

Wanneer je kiest voor een wintersport Italië heb je ontzettend veel keuze. Je kan in Italië namelijk skiën in Aosta en in de Dolomieten van Zuid-Tirol. Uiteraard zijn er nog kleinere skioorden, zoals op de bergtoppen van Sicilië. Arabba, Brixen, Cortina d'Ampezzo, Courmayeur en Merano zijn stuk voor stuk erg geliefde skigebieden in dit mooie land. Lees meer

In Italië vind je mooie skigebieden aan de Franse grens, in Zuid-Tirol en bij de Dolomieten.

 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Geniet van wintersport in Italië
 • Bezoek het mooie Courmayeur
 • Ontdek Arabba in de Dolomieten
 • Verken Zuid-Tirol in Merano
Toon alle last minutes Italië

Geniet van wintersport in Italië aan de Franse grens

Italië kent veel prachtige skigebieden die stuk voor stuk erg geliefd zijn. In Aosta is het vooral de grens met Frankrijk, meer specifiek de Mont-Blanc, die belangrijke skioorden heeft. Het belangrijkste skidorp is Courmayeur. Zien en gezien worden is hier, net zoals in de andere Italiaanse skioorden, het codewoord.

Verken het populaire Zuid-Tirol

Wil je zon en sneeuw combineren tijdens de wintersport in Italië? Dan raden we Zuid-Tirol aan. Vooral vanaf de 2de helft van februari heb je veel kans om zowel te skiën als te kunnen zonnen op de skipistes. Vooral Merano is een mooie bestemming in dit gebied. Het is namelijk niet alleen geschikt voor een wintersportvakantie, maar het staat ook bekend als kuuroord.

Ontdek de prachtige Dolomieten

De wintersportplaatsen in de Dolomieten leven van het toerisme en staan in voor een hartelijk onthaal. Is er wat minder sneeuw dan zetten ze massaal hun sneeuwkanonnen in. Arabba is een voorbeeld van een mooi skigebied in de Dolomieten. In de zomer is dit gebied erg populair dankzij de vele wandelmogelijkheden, terwijl je hier in de winter een skioord treft met prachtige pistes.

Ook Brixen is een geliefd skigebied rondom de Dolomieten voor wintersport in Italië. Je vindt hier de drie skigebieden Plose-Brixen, Gitschberg-Meransen en Jochtal-Vals. Deze horen allemaal bij het grootste skigebied van de wereld, namelijk de beroemde Dolomiti Superski. Hoewel dit gebied bekend staat om de zonnige ligging, vind je hier tussen december en begin april genoeg sneeuw dankzij de inzet van kunstssneeuw.

Een ander bekend skioord voor wintersport in Italië is Cortina d'Ampezzo. Dit gebied ligt ook in de Dolomieten en is drukbezocht in de winter en in de zomer. Hoewel hier veel sprake is van toerisme heeft het dorp nog steeds een uniek karakter behouden.

Reviews en beoordelingen Wintersport Italië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet van wintersport in Italië? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info