Kerstmarkten 2023: Data, info en openingsuren + Gratis wandelroutes

Kerstmarkten en kerstshoppen in Brussel, Brugge, Keulen, Bonn ...

In dit dossier vind je heel wat informatie over kerstmarkten in binnen- en buitenland. Zo geven we steeds mee in welke straten de kerstmarkt doorgaat, wanneer de kerstmarkt geopend is, wat er allemaal voorzien is wat betreft ontspanning en animatie, welke andere evenementen er zijn tijdens de kerstperiode, waar je best kan parkeren en hoe je er geraakt met het openbaar vervoer.

Voor de populairste bestemmingen is er nog een aparte reisgids die je gratis kan downloaden. Voor de meeste bestemmingen is er ook een wandelroute uitgewerkt die je langs de kerstmarkt en al haar chalets brengt. De wandelroutes zijn zo uitgestippeld dat je door de belangrijkste shoppingstraten wandelt en zo ook je kerstinkopen kan doen.

  • Kerstmarkten in binnen- en buitenland
  • Keulen, Aken, Luxemburg, Nederland ...
  • Uitgewerkte wandelroutes voor shopping
  • Gratis reisgidsen met extra informatie
  • Tips voor parkings, openbaar vervoer ...
Bekijk onze promoties

België

De toppers voor België zijn de kerstmarkten van Brussel (met zijn uniek verlichte Grote Markt), Brugge (op 3 locaties) en Luik (Liège).

Duitsland

De Duitse kerstmarkten zijn wereldberoemd voor hun kerstsfeer. De populairste zijn AkenMonschauKeulenDüsseldorfBonn, EssenTrierMünchen en Berlijn. Ook langs de Moezel zijn er heel wat gezellige kerstmarkten te vinden.

Nederland

In Nederland zijn er heel wat kerstmarkten maar ook andere unieke evenementen tijdens de kerstperiode. Zoals de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg, kerstmis op het kasteel van Loo, Winteropening van de Efteling, ...

Frankrijk

In Parijs kan je uiteraard op de koppen lopen tijdens de kerstperiode. Sfeervolle straatverlichting, prachtig versierde grootwarenhuizen en een paar kerstmarkten zijn maar een paar tips voor een geslaagd weekendje. We stellen je ook Lille (Rijsel) en een aantal regio's en andere steden voor in de kerstsfeer.

Groothertogdom Luxemburg

Van 24 november 2023 tot 7 januari 2024 gaat er in de shoppingstad Luxemburg opnieuw een kerstmarkt door. Centraal in de shoppingstraten zorgt dit voor een verademing en culinaire verwennerij.

Wenen (Oostenrijk)

Aangenaam vriesweer, een glühwein, een unieke kerstmarkt, een reuze kerstboom en vele muzikale evenementen maken Wenen tot een droombestemming tijdens deze kerstperiode. De stad bruist van het leven in aanloop naar kerstmis en laat zijn gasten hier volop van meegenieten.

Londen en Kent

Kerstshopping in Londen, met prachtig versierde grootwarenhuizen, lokt miljoenen mensen naar de Britse hoofdstad. Londen heeft ook kerstmarkten op heel wat verschillende locaties. 

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten? Plaats je beoordeling

Guido VANDEVYVERE 15 oktober 2023

Frakrijk: ook die van ARRAS/ATRECHT en AMIENS de moeite waard

AVE 4 oktober 2017

Montbéliard (F, Doubs (25) heeft een compacte maar erg leuke kerstmarkt op het plein tussen Hôtel de Ville en de Temple Saint-Martin (Lutherse kerk uit 1601)

Bruno Leroi 7 oktober 2015

Ook in Münster (Noordrijn-Westfalen Duitsland - nabij de Nederlandse grens / Venlo) is er een heel leuke kerstmarkt verspreid over een 5-tal locaties in het centrum van de stad. De stad zelf is eveneens de moeite.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info