3 betaalbare bestemmingen in Zuid-Amerika

3 betaalbare bestemmingen in Zuid-Amerika

Wil je graag op rondreis in Zuid-Amerika, maar heb je niet een groot budget? Geen probleem. Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. In dit artikel lees je over 5 betaalbare bestemmingen in Zuid-Amerika.

Peru

Peru bevindt zich in Zuid-Amerika. De tickets van een rondreis Peru zijn het meest kostbaar. In juli kost een ticket al snel rond de 700 tot 800 euro. Echter kan je hierop besparen door goed de aanbiedingen in de gaten te houden en/of tijdens het laagseizoen op reis te gaan. In Peru zelf ben je niet veel geld kwijt. Als je kiest voor de luxere opties ben je wel meer geld kwijt. Kies daarom voor de goedkopere opties. Eten en drinken ben je gemiddeld 12,50 euro per dag aan kwijt. In een low budget restaurant kan je voor 8 euro avond eten. Streetfood is een stuk goedkoper. Vervoerskosten zijn gemiddeld 9 euro per dag. Dit is afhankelijk van hoe vaak je vervoer gebruikt. Je kunt vaak hier op besparen door te lopen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk.

Nicaragua

Dit land bevindt zich in Centraal Amerika en grenst in het noorden aan Honduras. Een vliegticket kost tussen de 750 en 900 per persoon. De prijzen zijn hier een stuk lager dan in Nederland. Eten in Nicaragua kost bijvoorbeeld 43% goedkoper dan in Nederland. Voor 100 euro krijg je 3,96 duizend Nicaraguaanse córdob. Een pepsi cola kost bijvoorbeeld tussen de 0,55 en 0,98 euro in een restaurant. Dat is 69% goedkoper dan in Nederland. Voor een gedeelde kamer betaal je ongeveer 15 euro per dag. Voor een tweepersoonskamer betaal je ongeveer 35 euro per nacht.

Bolivia

Een vliegticket naar Bolivia is meestal een stuk duurder dan een ticket naar Peru of Nicaragua. De kosten lopen al snel op naar 800 tot 900 euro. Voor een privékamer in een accommodatie betaal je gemiddeld iets minder dan 20 euro per nacht. Voor vervoer betaal je ongeveer 6 euro per dag tijdens een rondreis. Het eten en drinken is erg goedkoop in Bolivia. Gemiddeld kost het 8 euro per dag per persoon. Toegang tot de bezienswaardigheden kost ook niet veel geld, waardoor je veel van de cultuur kunt ervaren in Bolivia.

Door op tijd je vakantie te boeken kan je ook veel geld besparen. Vaak geldt hoe later je boekt, hoe meer je geld kwijt bent. Op je vakantiebestemming kan je geld besparen door geen impulsaankopen te doen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info