4 redenen om deze zomer te gaan kamperen in Europa

4 redenen om deze zomer te gaan kamperen in Europa

Er zijn heel wat redenen waarom het een goed idee is om deze zomer in Europa te kamperen. Niet in het minst omdat het een ongelofelijk stresserend jaar was, waardoor we allen op zoek zijn naar rust en ontspanning. Eigenlijk zijn er dus best wel veel redenen te bedenken, maar desondanks zochten we de vier belangrijkste kampeerredenen voor je uit.

Ideaal voor een coronaveilige vakantie

De vaccins verdwijnen volop in de bovenarmen, maar het is nog niet duidelijk wat er deze zomer zal kunnen en mogen. In Europa kan je wellicht wel reizen, maar buiten Europa kunnen er nog allerlei beperkingen gelden. Eigenlijk is het dan nog zo gek niet om deze zomer Europa te ontdekken. Kamperen staat je bovendien toe om lekker flexibel te zijn, terwijl veel campinghouders hun campings intussen ook coronaproof hebben gemaakt. Natuurlijk kan je ook zelf een aantal dingen doen om coronaproof te kamperen. Extra zelfvoorzienend zijn en je eigen sanitair voorzien, is een goede oplossing. Via gespecialiseerde websites als Campz.be kan je bijvoorbeeld een eigen buitendouche en douchetent aanschaffen.

De oplossing voor een goedkope of gratis overnachting

Door de coronapandemie hebben velen het met minder moeten stellen. Het leven werd er niet goedkoper op en in de winkels zagen we de prijzen flink stijgen. Zelfs een verfrissende pint is ongeveer 4,4% duurder geworden. Ondanks de verhoogde werkloosheidsuitkeringen, 70% in plaats van 65%, blijven veel gezinnen dan ook met een financiële kater achter.
Kamperen kan een goedkoop alternatief zijn voor de klassieke vliegvakantie naar het zuiden. Campings zijn vaak flink goedkoper en soms is kamperen zelfs helemaal gratis. In een aantal Europese landen is wildkamperen namelijk toegestaan. Dit is bijvoorbeeld het geval in Zweden, met uitzondering van een aantal nationale parken, maar ook in Schotland, Finland en Zwitserland. Vaak gelden er wel extra voorwaarden of beperkingen, dus win vooraf informatie in.

Goed voor je humeur en je slaap

In de natuur kamperen zorgt voor een goed humeur, zeker voor mensen die in de stad leven. Dit blijkt uit een onderzoek van de Michigan University. Het is echter niet alleen je gemoedsrust die een boost krijgt, want volgens onderzoek van de Colorado Boulder University slaap je ook beter. Dit zou vooral het gevolg zijn van de aanpassing aan het schema van de zon. Natuurlijk mag er dan wel geen vervelende mug zijn die je wakker houdt, maar daarvoor zijn er natuurlijk ook weer oplossingen te bedenken.

Omdat kamperen ook luxueus kan zijn

Hoewel we het hadden over gratis en goedkoop kamperen, moet je weten dat kamperen eigenlijk binnen elk budget kan. Er zijn namelijk ook campings waar je rekent op allerlei luxueuze faciliteiten als een sauna of een zwembad. En er zijn zelfs campings met een eigen foodcorner of een bierbesteldienst waarbij je gegarandeerd koud bier bij je tentje krijgt. De tenten zijn er alvast voor je klaargezet en zijn bovendien uitgerust met stopcontacten. Het is een ideale tussenoplossing voor wie van de voordelen van kamperen wil genieten zonder aan luxe in te boeten.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info