5 tips tegen hooikoorts op vakantie

5 tips tegen hooikoorts op vakantie

Het is weer zover. De zomer is aangebroken, maar jij hebt last van hooikoorts. Het is dan niet echt genieten, maar gelukkig zijn er wel wat dingen die je zou kunnen doen om het een beetje te verhelpen. Helemaal weg krijgen is niet altijd mogelijk, maar zo kun je wel wat meer tot rust komen.

Physiomer

Physiomer is in feite een soort neusspray die verkrijgbaar is bij de drogist. Het helpt bij een verstopte neus. Bij hooikoorts komt vaak overmatig slijm of een loopneus voor, en Physiomer kan deze symptomen verminderen. Een groot voordeel is dat het ook geschikt is voor kinderen, zodat iedereen er baat bij kan hebben. Het is zelfs bewezen dat bij dagelijks gebruik van Physiomer verkoudheid minder frequent kan terugkeren.

Douchen voor het slapen

Tijdens vakanties bevind je je voornamelijk veel buiten, en daardoor neem je pollen ook mee naar binnen. Het is vrij eenvoudig voor pollen om zich te hechten aan bijvoorbeeld kleding of haar. Hierdoor ondervind je niet alleen overdag, maar ook 's avonds hinder van hooikoorts. Als je vlak voor het slapengaan nog even doucht, spoel je in feite alles weg. Op deze manier bevorder je een betere nachtrust.

Tabletten

Naast de eerder genoemde neusspray is het ook handig om tabletten mee te nemen op vakantie. Er zijn namelijk veel tabletten speciaal ontwikkeld om hooikoorts te bestrijden. Deze werken vaak gedurende 24 uur, waardoor je er niet vaak aan hoeft te denken en je van de rust kunt genieten. Een neusspray is altijd nuttig voor de neus, maar tabletten kunnen vaak ook verlichting bieden bij oogklachten en benauwdheid. Voorbeelden van dergelijke tabletten zijn Loratadine en Cetirizine. Deze zijn verkrijgbaar bij de apotheek zonder recept.

Vaseline smeren

Het stuifmeel wil je lichaam binnendringen, maar als je het geen kans geeft, zal het ook geen effect op je hebben. Door vaseline rondom je neus aan te brengen, blijft mogelijk niet alles, maar wel veel daar al aan plakken. Hierdoor is de kans kleiner dat je er negatief op reageert en verschillende middelen moet innemen om de symptomen te verlichten. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Vakantiebestemming aanpassen

Natuurlijk kies je er van tevoren niet bewust voor om te gaan kamperen in het bos, wetende dat je last hebt van hooikoorts. Maar zelfs tijdens de vakantie zelf kun je maatregelen nemen om klachten te verminderen. Hoewel pollen zich in de lucht bevinden, zijn er locaties waar de pollenconcentratie aanzienlijk lager is. Denk bijvoorbeeld aan de kust. Als je tijdens je vakantie actief wilt blijven, is het dus het beste om het water op te zoeken. Er zijn dus verschillende tips die je kunt volgen om hooikoorts zo veel mogelijk te voorkomen en de effecten ervan te verminderen. Probeer er eens een aantal uit en ontdek wat voor jou werkt.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info