Autoroute IJsland - Dag 3

Autoroute IJsland - Dag 3

Þórsmörk canyon

We beginnen de dag met een 4x4 superjeep tocht van Into the wild.is naar de Þórsmörk canyon. Het vertrekpunt is de Seljalandsfoss waterval. Langs ruige paden rijden we eerst naar de Eyjafjallajökull gletsjer. Obstakels bestaan niet echt voor deze superjeep en dat laat de gids graag zien. Hij vertelt ons over de vulkanen, de IJslandse natuur en sappige anekdotes over toeristen en hun verdronken jeeps. De groene Þórsmörk canyon heeft een eigen microklimaat, omdat het ingesloten is door de omringende vulkanen en is een echte must-see. Tijdens de wandeling naar de waterval in de Stakkholtsgjá canyon steken we enkele riviertjes over door van steen naar steen te springen, gelukkig zonder natte voeten.
Meer info en reservaties via de website www.intothewild.is

Seljalandsfoss en Gljúfrafoss

Bezoek aan de bekende waterval van Seljalandsfoss. Je kan achter de waterval door lopen. We bezoeken ook de Gljúfrafoss waterval, deze is volledig ingesloten in een cilindervormige kamer en is enkel via een small spleet te bereiken.

Seljavallalaug zwembad

Het zwembad is gelegen in een smalle vallei van de Eyjafjallajökull en is het oudste zwembad van IJsland. Het werd in 1923 gebouwd en wordt gevuld met water dat komt uit een natuurlijke warmwaterbron.

Skógafoss waterval

De Skógafoss is 60 meter hoog en 25 meter breed. Deze waterval verstuift voortdurend  waternevel.

Reynisfjara en Reynisdrangar 

Zwarte lang kiezelstrand van Reynishverfi ligt aan de westelijke kant van de klif met vele rijen basaltzuilen. Op het einde van het strand kan je de De Reynisdrangar zien, 3 basaltzuilen die voor de kust van het plaatsje Vik boven de zee uit torenen.

Vliegtuigwrak van Solheimasandur 

Op onze laatste stop van de dag gaan we op zoek naar het vliegtuigwrak van Amerikaanse Navy DC-3 die in 1973 neerstortte op het zwarte strand van Solheimasandur.

Hotel Laki

Na een lange dag ingecheckt in onze moderne en ruime kamer in Hotel Laki. Na het uitgebreide ontbijt checken we uit en rijden we verder richting Zuid-West IJsland.
Meer info en reservaties via de website www.hotellaki.is

Gratis reisgids IJsland downloaden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info