Blankenberge, nieuwe stijl

Blankenberge, nieuwe stijl

Blankenberge lanceert zich voor 2018 in een nieuwe stijl. Niet dat de badstad een remake heeft doorgevoerd met gebouwen die verdwenen, of andere die erbij kwamen (hoewel), er  er is toch wat veranderd. Dat zal je wel merken als je straks in de straten van Blankenberge rondwandelt.

Restyling

De kuststad Blankenberge vond dat het toe was aan een restyling, een rebranding. Engelse termen waarmee men in de huidige tijd graag mee uitpakt om een verandering aan te duiden. Ultieme uiting van die restyling is het hartlogo, gevormd door wit en zwarte strepen. Zwart en wit zijn immers dé kleuren van Blankenberge, al eeuwenlang te zien in het wapenschild. Op het strand zullen de badkarren met de wit en zwarte strepen je zeker al opgevallen zijn. Het zijn ‘ingrediënten’ waarmee men nu een bestaand recept wat heeft bewerkt. Wat nostalgisch was, kreeg een modieuze trendy look in de vorm van een hart, in zwart en wit gehuld. Zo zal je dus vanaf heden op het dak van het stadhuis voortaan de vlag met het nieuwe zwart-witte hart zien wapperen.

Niet alleen zal je het logo op vlaggen staan zien afgebeeld, ook op tal van merchandising producten (draagtassen, balpennen, strandhanddoeken, postkaarten, …)  prijkt het hart van Blankenberge. Je zal het logo zeker zien in het straatbeeld op advertentiezuilen- en panelen, op affiches, op flyers. Bovendien steekt de toeristische brochure Blankenberge in een nieuw jasje. En uiteraard ook op de website.

Burgemeester Ivan De Clerck verwoordt het op deze manier. “Wij zijn trots om vandaag het nieuwe Blankenberge voor te stellen. Deze rebranding moet het merk Blankenberge op de kaart zetten. In het verleden hebben we te weinig gefocust op de vele troeven die onze stad te bieden heeft. Blankenberge is authentiek maar tegelijkertijd constant in beweging. Precies daarom is het tijd voor verandering, voor een nieuwe merkidentiteit die meteen krachtig toont wie we écht zijn.  De nieuwe huisstijl moet deze aspiraties helpen waarmaken”.

Infopunt Toerisme is verhuisd

Ook het Infopunt Toerisme is verhuisd. Vroeger stonden de treinreizigers meteen oog in oog met het Toerismekantoor op het Koning Leopold III-plein. Maar nu, na 41 jaar, kan je het Infopunt vinden in de Hoogstraat (nr. 2), in de vroegere exporuimte De Benne. Een historische look van buitenaf, het hoekgebouw uit 1889 is geklasseerd, en binnen wacht je een moderne, open, fris ogende en uitnodigende ontvangstruimte. Stap er gerust eens binnen, het toerismeteam wijst je met plezier de weg in Blankenberge en helpt je met al je vragen aangaande het toeristische en culturele aanbod.

Nog meer nieuw(s)

  • De werken aan het Leopold III plein tegenover het stationsgebouw zullen normaal tegen deze zomer afgerond zijn. Het station zelf kreeg al een ander jasje aangemeten, er kwam een groot hotel erbij, een spiksplinternieuwe parking. Sommige straten in het centrum zijn heraangelegd.
  • De bibliotheek vond een nieuw onderkomen. Het sportcomplex de Sportdoze en Skateplaza hebben het openingsfeest al achter de rug.
  • Ook op social media vlak en online zijn nieuwigheden reeds gelanceerd of staan nog  veranderingen op til. Voortaan kan je alle nodige toeristische info, een agenda van culturele activiteiten en evenementen, hotels, … vinden op Visit-Blankenberge.be
  • Wie als inwoner informatie wil opvragen over de stadsdiensten kan vanaf maart op een gebruiksvriendelijke manier zijn weg vinden op de vernieuwde stadswebsite.
  • Blankenberge blijft evenmin achter op vlak van social media. Toerisme Blankenberge is al enige tijd actief op Instagram en Facebook. Ook de Stad heeft een Facebookpagina. Wie actief mee wil helpen om Blankenberge nog meer onder het daglicht te plaatsen door iets te posten, kan terecht via #Blankenberge, #visitblankenberge en #PlaceToB.

Het mag duidelijk zijn. In Blankenberge waaide de voorbije maanden en jaren een flinke nieuwe wind en het zal nóg wel een paar keer waaien. De startfase van de bouw van een nieuw zwembad met alleen maar zeewater is daar al een mooi voorbeeld van.

Foto: Toerisme Blankenberge

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info