Cursus koffer inpakken voor heren: Wat neem je mee?

Cursus koffer inpakken voor heren: Wat neem je mee?

De tickets zijn geboekt en de dag van vertrek komt steeds dichterbij. Terwijl je in gedachten de vakantie van je dromen aan het vieren bent, kom je tot de realisatie dat je de koffers nog moet inpakken. Een eenvoudig klusje op het eerste gezicht, maar voor de meeste mannen toch een flinke kluif. Om te voorkomen dat je op de plaats van bestemming alsnog spullen moet kopen, geven we in dit artikel enkele handvatten om je te helpen je koffer zo goed mogelijk in te pakken.

Reisdocumenten en papieren

Laten we eerst met het voornaamste beginnen; zonder de juiste papieren kom je niet eens het land uit. Naast je paspoort is het verstandig om de tickets en bevestigingen uit te printen. Wees niet afhankelijk van je telefoon! Je weet namelijk nooit of je (internet)bereik blijft houden. Heb dus ook (nood)nummers voor jezelf opgeschreven en maak kopieën van andere belangrijke documenten. Zorg ervoor dat je ze netjes bij elkaar hebt liggen, bijvoorbeeld in een mapje, en bewaar deze op een toegankelijke plek. Stop je papieren dus niet ergens onderin een koffer of draagtas, dit voorkomt onnodig gegraaf en ergernis bij de douane.

Verzorging en medicijnen

Niet het eerste waar je aan denkt tijdens het inpakken, maar zeker niet onbelangrijk. Neem de tijd om voor jezelf na te gaan wat je elke dag gebruikt, zoals een tandenborstel en scheermes. Een toilettas is een handige manier om het overzicht te houden in je koffer. De drogist heeft meestal tandpasta, scheerschuim, shampoo en douchegel in reisformaat beschikbaar. Zo bespaar je ruimte en gewicht. Ga je naar een tropisch of skiresort? Vergeet dan zonnecrème zeker niet! Je hoeft niet je hele medicijnkastje mee te nemen, maar neem wel het nodige mee zoals pijnstilling, pleisters, desinfectiedoekjes en persoonlijke medicijnen. Zo blijf je comfortabel, waar je ook naar toe gaat.

Kleding en accessoires

Het afstemmen van je kleding op het heersende klimaat is noodzakelijk voor een zorgeloze vakantie. Blijf ook de weersvoorspellingen in de gaten houden zodat je op tijd kan voorbereiden op slecht weer of een hittegolf. Kies daarnaast outfits die goed passen bij je plannen. Ga je 2 weken ontspannen op het strand? Dan heb je minder nodig dan wanneer je op trektocht gaat door de bergen. Zo is de juiste sportieve kleding van Fred Perry een must voor actieve vakanties. Verder is het verstandig om ruim vooraf je garderobe onder de loep te nemen. Passen sommige kledingstukken niet meer of zijn ze beschadigd? Dan kun je nog snel vervanging regelen. Zo weet je zeker dat je in stijl op vakantie gaat.

De laatste controle

Dit artikel heeft enkele aandachtspunten uitgelicht over de kunst van het koffer pakken. Toch is de belangrijkste tip om dit niet uit te stellen tot de avond voor vertrek. Maak een checklist met de belangrijkste spullen die je mee moet nemen. Doe daarnaast onderzoek naar het land en hotel dat je gaat bezoeken. Wat voor stopcontacten hebben ze, met welke valuta kun je betalen en zijn er eetgelegenheden in de buurt die rekening houden met eventuele dieetwensen of allergieën? Als laatste willen we je uiteraard een hele fijne vakantie toewensen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info