De ideale dakkoffer voor extra bagageruimte

De ideale dakkoffer voor extra bagageruimte

Een dakkoffer is perfect voor iedereen die extra bagage wil meenemen tijdens een autoreis. Als u op vakantie gaat, een weekendje weg plant of gewoon wat extra spullen wilt vervoeren, biedt een dakkoffer de ideale oplossing. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over dakkoffers, hoe ze werken en waarom ze een waardevolle investering zijn voor uw auto.

Wat is een dakkoffer?

Een dakkoffer, ook wel bekend als skibox, is een speciaal ontworpen opbergbox voor op het dak van uw auto. De koffer geeft extra ruimte om bagage, sportuitrusting of andere spullen veilig en efficiënt te vervoeren. Ze zijn vooral geschikt voor grote maar lichte spullen. Dakkoffers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en merken, zodat u altijd een model kunt vinden dat bij uw wensen past.

Hoe werkt een dakkoffer?

Een dakkoffer bevestigt u stevig op dakdragers met U-klemmen, een T-slot, of een speciale montage set. Zolang alles TÜV gekeurd is, weet u zeker dat dit goed zit. Sommige modellen bieden wel 600 liter extra opbergruimte. Ter vergelijking heeft een gemiddelde weekendtas 40 – 60 liter inhoud. Dakkoffers kunnen uitgerust zijn met een slot. Zo zijn uw spullen veilig wanneer u even koffie koopt bij het tankstation. Een goede koffer is natuurlijk ontworpen om uw spullen droog en schoon te beschermen. Het biedt een voordeel over een aanhangwagen, omdat u geen rekening hoeft te houden met de extra lengte van uw auto.

Dakkoffer kiezen

Als u een dakkoffer wilt kopen, is het natuurlijk belangrijk dat uw spullen erin passen. Als u ski’s mee wilt nemen, moet de koffer lang genoeg zijn. Dakkoffers veroorzaken wel een hoger brandstofverbruik door de verhoogde luchtweerstand op uw dak. Kies daarom een die is ontworpen om dit effect te verkleinen.

Houdt ook rekening met het maximale draaggewicht van uw dak en uw dakdragers. U vindt deze in de handleiding van uw auto, of online. Een dakkoffer mag niet te ver over de voorruit steken. Aan de achterkant mag het de kofferbak niet belemmeren.

Bent u klaar om uw nieuwe dakkoffer uit te kiezen? Bij Winparts heeft u keuze uit een groot assortiment met betrouwbare merken zoals Hapro en G3. Ook alle bijbehorende zaken zoals speciale tassensets om uw koffer in te pakken bestelt u gemakkelijk bij u thuis. De juiste dakdragers voor uw auto vindt u snel door uw kenteken in te voeren. Voor vragen staat onze deskundige klantenservice klaar. Zo helpen wij u voor te bereiden op een prachtige vakantie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info