De Lumineuze Nachten van het park van Edingen

De Lumineuze Nachten van het park van Edingen

De Lumineuze Nachten van het park van Edingen (Enghien) starten in 2024 op vrijdag 23 februari. Tijdens 'Les Nuits Lumineuses' ontdek je de geschiedenis aan de hand van tien videoprojecties op de verschillende gebouwen, het paviljoen, de bomen en diverse structuren in het park. De bomen komen tot leven en op de gebouwen ontdek je magische avonturen.

Een compleet nieuwe ervaring

In 2024 maak je een wandeling (ca. 2 km) doorheen de geschiedenis van het park. Je zet een stap terug in de tijd, namelijk naar de 17de eeuw. Je stapt binnen in de dromen van de Kapucijnen monnik, architect en astronoom Antoine d’Arenberg. Je ontmoet fantastische schepsels en tussen de 10 lichtinstallaties is het park omgetoverd tot een totaalbeleving met licht en muziek.

De hele route is gemarkeerd om bezoekers op de paden te houden. Zo beschermen ze de kwetsbare fauna en flora. De apparatuur bestaat uitsluitend uit LED-armaturen en moderne LASER-projectoren om een laag energieverbruik te garanderen.

Het verhaal

Het verhaal is in het Frans gesproken in het park. Als je bij de ingang zegt dat je Nederlandstalig bent dan krijg je een boekje met elk verhaal apart in het Nederlands.

Sylvain, de oudste boom in het park vertelt het verhaal van Grignotte een ondeugende kleine muis maar met een hart van goud. Ze woonde in de toren van het park. Alleen de vogels waren op de hoogte van haar bestaan. Tijdens hun laatste bezoek vloog één van de vogeltjes tegen de wijzerplaat van de toren. Een wijzer kraakte af ... de tijd viel stil ...In het Park van Edingen werd het stil en koud ...

Praktische informatie

Reserveren van tickets: www.lesnuitslumineuses.be
De wandeling van ongeveer 2 kilometer start aan de hoofdingang van het park. Duur 60 à 90 minuten. 

Het evenement gaat door elke avond vanaf vrijdag 23/2 tot en met zondag 10/3/24, vanaf 19u00.
De laatste deelnemers komen binnen om 21u00
Het park sluit tijdens de week om 23u00 en tijdens het weekend om 24u00.

Parkeren aan het station kost 5 € voor 6 uren, vanaf 17u30. De betaling gebeurt aan een van de automaten. De ingang van het park bevindt zich op 750 meter van het station van Edingen. De parkeerplaatsen bij de ingang zijn beperkt (Avenue Elisabeth) en meestal enkel voldoende voor de personen die om 19u00 geboekt hebben en voor dat uur aankomen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info