De Vrijheid in Zicht komt naar Ursel

De Vrijheid in Zicht komt naar Ursel

Op dinsdag 10 september en zaterdag 14 september 2019 vindt in Ursel en omgeving het evenement ‘De Vrijheid in Zicht’ plaats. Wandelen, fietsen, een auto- en motortoertocht, militaire en andere oldtimers bewonderen en uiteraard vliegtuigen, het kan allemaal die dag in en rond Ursel. Er worden in het Meetjesland en Zeeuwsch-Vlaanderen verschillende locaties aangedaan die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Plaats van afspraak is het vroegere militaire vliegveld van Ursel.

Voor elk wat wils

Er is een waaier aan activiteiten op het event ‘De Vrijheid in Zicht’. Dit is een  groots opgezet gebeuren waarvoor het Militair Commando provincie Oost-Vlaanderen met zijn partners voor de organisatie tekenen.De foto kan het niet mooier brengen wat het event inhoudt. Je ziet wandelaars, motorrijders, fietsers en áchter hen vliegend en rollend materieel. Er zijn routes uitgestippeld voor het wandelen, fietsen (aparte routes wegfiets en mountainbikes), motoren en de mobiele oldtimers. Het maakt dat iedereen, jong en oud, zich aangesproken zal voelen.

Actief deelnemen

De verschillende parcours van het wandelen, fietsen en toeren lopen over een aantal gemeenten in het Meetjesland. Je kan de details van de routes bekijken op de website. Onderweg kom je langs monumenten en andere historische locaties waar tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig strijd is gevoerd.  Dat kan onder meer bij het Canadees-Pools museum, de Baileybrug in Maldegem, het landingsmonument in Biervliet enz.

Afstanden voor fietsers: 30 -50 - 70 - 90 en 115 km
Afstanden voor MTB: 25 - 50 - 65 - 90 en 115 km
Wandelen gaat over een afstand van 6 - 12 - 21 en 25 km
Motorrijders: 125 km
Er is een klein startgeld te betalen dat integraal gaat naar sociale projecten in de provincie.

Oldtimers bekijken

Een detachement van de Historical Military Vehicles komt naar Ursel afgezakt met historisch militair rollend materiaal. Maar wie wil deelnemen met eigen young of oldtimer, dat kan ook. De voertuigen gaan op pad voor een rondrit van 110 km op zaterdag 14 september 2019 om 8 uur. Startgeld bedraagt 7 euro. Voor of na de rondritten kunnen de voertuigen bewonderd worden op het militaire vliegveld van Ursel. Meer info op hun website, zie onderaan de pagina.

Sociale projecten

Voor een habbekrats kan je inschrijven. De opbrengst wordt integraal geschonken aan  sociale projecten in de provincie.

Praktisch

De Vrijheid in Zicht, oud militair vliegveld Urselweg 183 in Ursel. Meer info en inschrijven kan op de website: www.dviz.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info