Erfgoeddag 2022

Erfgoeddag 2022

De 21ste editie van Erfgoeddag vindt plaats op zondag 24 april 2022. Het is op Erfgoeddag dé feestdag van het cultureel erfgoed in alle Vlaamse provincies en de stad Brussel. Thema is 'Erfgoeddag maakt school!'.

Bijna 1100 gratis activiteiten

Zondag 24 april 2022 tussen 10.00 en 18.00 u  wordt het cultureel erfgoed nog meer dan anders onder de spotlights geplaatst. Informeer je op de website www.erfgoeddag.be voor een volledig overzicht van het uitgebreide programma. Belangrijk is dat voor sommige activiteiten vooraf moet gereserveerd worden.

Voor elk wat wils

Er zijn tal van tentoonstellingen waarvan sommige speciaal worden opgezet ter gelegenheid van Erfgoeddag. Er zijn ook lezingen, workshops en demonstraties, wandelingen, rondleidingen, film- en theatervoorstellingen enz. Als cultuurliefhebber kan je proeven en genieten van een brede waaier. De Erfgoeddag wil niet enkel informeren over het cultureel erfgoed en de zorg die nodig is om dat erfgoed te kunnen blijven bewaren. Het is een uitgelezen kans om op die dag het brede publiek ook te sensibiliseren voor het behoud van het erfgoed. Ook dát is een van de betrachtingen op deze Erfgoeddag. 

Praktisch

  • Zo'n 1100 gratis activiteiten in musea, heem- en geschiedkundige kringen, erfgoedbibliotheken, archieven, scholen ...
  • Het Erfgoeddagprogramma kan je raadplegen op www.erfgoeddag.be
  • Je kan ook de gratis Erfgoedapp downloaden waarmee een bezoek nog zoveel attractiever wordt. 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info