Erfgoeddag 2021 'De Nacht'

Erfgoeddag 2021 'De Nacht'

De 20ste editie van Erfgoeddag vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021. Het is op Erfgoeddag dé feestdag van het cultureel erfgoed in alle Vlaamse provincies en de stad Brussel. Thema is 'De Nacht'. 2021 is een feestjaar voor Erfgoeddag want het is de 20ste editie. 

Bijna 1000 gratis activiteiten

Zaterdag 24 en zondag 25 april 2021 tussen 10.00 en 18.00 u (sommige locaties ook tijdens de nacht van zaterdag op zondag) wordt het cultureel erfgoed nog meer dan anders onder de spotlights geplaatst. Zo'n 400 activiteiten zijn gratis en nu voor  het eerst gedurende twee dagen. Voor sommige moet je wel vooraf reserveren. Informeer je op de website www.erfgoeddag.be voor een volledig overzicht van het uitgebreide programma. Belangrijk is dat er voor de meeste activiteiten vooraf moet gereserveerd worden.

Voor elk wat wils

Er zijn tal van tentoonstellingen waarvan sommige speciaal worden opgezet ter gelegenheid van Erfgoeddag. Er zijn ook lezingen, workshops en demonstraties, wandelingen, rondleidingen, film- en theatervoorstellingen enz. Als cultuurliefhebber kan je proeven en genieten van een brede waaier. De Erfgoeddag wil niet enkel informeren over het cultureel erfgoed en de zorg die nodig is om dat erfgoed te kunnen blijven bewaren. Het is een uitgelezen kans om op die dag het brede publiek ook te sensibiliseren voor het behoud van het erfgoed. Ook dát is een van de betrachtingen op deze Erfgoeddag. 

Praktisch

  • Zo'n 400 gratis activiteiten in musea, heem- en geschiedkundige kringen, erfgoedbibliotheken, archieven, ...
  • Het Erfgoeddagprogramma kan je raadplegen op www.erfgoeddag.be
  • Je kan ook de gratis Erfgoedapp downloaden waarmee een bezoek nog zoveel attractiever wordt. 
  • Belangrijk is dat er voor de meeste activiteiten vooraf moet gereserveerd worden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info