Fietsen in Frankrijk: ontdek deze streken

Fietsen in Frankrijk: ontdek deze streken

Deze zomer gaan wij fietsen zoals God in Frankrijk. Of wacht, het was leven zoals God in Frankrijk, zeker? Maar met de tour die elke zomer heel Europa boeit en samenbrengt, is Frankrijk naast het culinaire centrum in Europa, ook hét fietsland in onze omstreken. Fiets in de auto en vertrekken dus, maar waar naartoe?

Languedoc Roussillon:

Voor zomers, warm weer kies je best uit de twee populairste regio’s van Frankrijk: Occitanië en Provence-Alpes-Côte d'Azur. In Occitanië vind je Languedoc, één van de mooiste streken van Frankrijk, een zonnig en mediterraan pareltje tussen de Provence en de Pyreneeën. Het bekende natuurpark, les Cévennes ligt in deze streek en is de ultieme locatie voor sportieve vakantiegangers: met 200 km aan fietsroutes en de uitgestrekte rivieren om op te kajakken, kan menig sportfanaat zich hier amuseren. De Camargue is ook een uniek natuurgebied. Vlakbij gezellig Montpellier, kun je hier met heel het gezin fietsen op mountainbikes. Je spot er wilde vogels en paarden, kan er zwemmen in de azuurblauwe zee en geniet ondertussen van de ongerepte natuur.

De Vaucluse voor de klimmers

Voor wat klimmen, rijd je best verder naar de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Bij de Vaucluse vind je de grote bekende bergen zoals de Mont Ventoux, en aan de Lubéron liggen de meest idyllische dorpjes in het Zuiden van Frankrijk. De dorpen Gordes, Ménerbes, Bonnieux en Lacoste zijn één voor één werkelijk Provençaalse kunstwerkjes. Geniet van een lekker glaasje lokaal gemaakte wijn op een terras, maak wandelingen doorheen de Middeleeuwse dorpskernen en droom weg bij de eindeloze lavendelvelden. De Vaucluse in de Provence is ook perfect als je graag op een camping in Frankrijk logeert. Jij springt op de fiets en de kinderen kunnen zich amuseren in het zwembad of bij de animatie. Daarna kan je de vele mooie dorpjes bezoeken met de hele familie. De mooiste tochten in de Vaucluse? Eigenlijk kan je niet fout fietsen, want het overal heerlijk vertoeven voor fietsers. Maar een rondje rond de Mont Ventoux is een echte must voor de doorzetters, of een tocht vanuit Monieux richting de Gorges de la Nesque. Wat verder bij de Lubéron zijn de okergevels (les Ocres) in Roussillon een echte must.

Wat dichter bij huis

Als je liever wat dichter bij huis op vakantie gaat, is de Loire een goede optie. Door de vele rivieren die door de streek lopen, kan je eindeloos fietsen langs de oevers. De bekende fietstocht ‘Loire à Vélo’ neemt je mee van kasteel naar kasteel. De streek is erg vlak ten opzichte van het Zuiden dus de kinderen of minder ervaren fietsers kunnen deze fietstocht zeker aan. Neem een gevarieerde picknick mee met lokaal fruit, selecteer enkele leuke uitstapjes en kastelen, smeer je goed in en geniet van een onvergetelijke fietsvakantie!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info