Gratis brochure gezinswandelingen in Wallonië

Gratis brochure gezinswandelingen in Wallonië

Wallonië België Toerisme brengt een nieuwe brochure uit met 15 buitengewone gezinswandelingen, die zijn netjes gespreid over heel Wallonië. Het aanbod is zeer divers en opgebouwd voor gezinnen met kinderen. Street Art in Charleroi, een bergriviertje tussen een massa rotsen, een feeërieke wandeling, de fauna bekijken in het woud van Saint-Hubert ... en nog veel meer.

Het is een brochure van meer dan 60 bladzijden geworden met informatie over de wandeling, wat je ervan mag verwachten, een duidelijke kaart, de moeilijkheidsgraad, type bewegwijzering, afstand en hoelang je er over zal doen. Kortom zeer informatief.

Bestellen of downloaden kan via de algemene brochurepagina, deze brochure staat niet gans bovenaan, je moet dus even naar beneden scrollen tot je de titel ziet van 'Buitengewoon Wallonië - 15 gezinswandelingen', klik hier voor de brochurepagina.
Eerst even doorbladeren? Dat kan via deze link.

Wij deden de test ... in Ellezelles

Ellezelles is een dorpje net over de taalgrens in de regio Ronse (Pays des Collines). Dit dorp heeft iets met heksen, duivels en andere mysterieuze wezens. Zo is er elk jaar op de laatste zaterdag van juni een heksensabat. Maar je kan zich het ganse jaar onderdompelen in de wereld van heksen en kleine monsters. Een lokale kunstenaar met de naam Watkyne (1932-1999) heeft een bijzonder wandelpad gemaakt. Het pad van het Vreemde, zo'n 6 km lang, is bezaaid met 50 beelden die heksen, duivels, monsters en andere wezens uitbeelden. Bovendien geniet je tijdens de wandeling van prachtige panorama's over het Pays des Collines.

De route is perfect bewegwijzerd en loopt voor de helft over een onverharde weg, wandelschoenen of stevige schoenen zijn dus aan te bevelen. De wandeling start bij het Maison du Pays des Collines (naast de kerk) in de Ruelle des Ecoles (zijstraat van de Place waar je gratis kan parkeren). Daar kan je een kaart met info over de beelden kopen (2 €). Een routekaart en gps-track kan je gratis downloaden via deze website. Daar kan je ook het toilet gebruiken. Openingsuren van het bezoekerscentrum (gesloten op maandag) kan je raadplegen via hun website. Omdat Ellezelles tegen de taalgrens ligt spreken ze Nederlands in het bezoekerscentrum, ook is de kaart in het Nederlands beschikbaar. Hieronder een fotoreeks over de wandeling die we deden op een zonnige dag in februari 2019. Meer foto's en verhalen op Videoreportages.be.

Foto's: Yves Verfaillie

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

 • 3 dagen Ardennen in B&B met 2x diner

  3 dagen Ardennen in B&B met 2x diner

  va. € 129 -

  Deze B&B La Bonne Auberge is zeer geliefd onder onze klanten, ze krijgt een score van 8,9/10. Vroeg reserveren is dan ook de boodschap. Inclusief ontbijtbuffet en 2x diner 3 gangen.
 • Auberge d'Alsace Hôtel de France 4* inclusief half pension

  Ardennen (Bouillon) 3 dagen in 4* hotel

  va. € 167 -

  Op 5 minuten stappen van het centrum van Bouillon, ligt Auberge d'Alsace Hôtel de France ****. Inclusief half pension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner). Plus toegang tot het kasteel, het museum en de Archeoscoop.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info